časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Záruka kabelů chainflex® potvrzena uznávanou americkou laboratoří

23. 11. 2021 | HENNLICH s.r.o. | www.hennlich.cz

Americká nezávislá vědecká a technologická společnost Underwriters Laboratories (UL) potvrdila certifikaci kabelů chainflex® firmy igus vztahující se k prohlášení o záruce na 36 měsíců. Hloubkový audit, který společnost realizovala, se týkal elektrických a mechanických vlastností kabelů a procesu výpočtu jejich životnosti. Underwriters Laboratories je celosvětově uznávanou zkušební laboratoří a jednou z nejrozšířenějších certifikačních značek. V USA se tato značka ročně objeví na 22 miliardách výrobků.

Záruka kabelů chainflex® potvrzena uznávanou americkou laboratoří

„To, že kabely chainflex® obdržely značku UL Verified umožňuje zákazníkům ověřit správnost našich tvrzení o záruce 36 měsíců na kabely i způsob výpočtu životnosti kabelů chainflex® pomocí on-line kalkulátoru. Zákazníci tak mohou snadno identifikovat bezpečné a důvěryhodné výrobky,“ vysvětluje Jan Švarc, produkt manažer kabelů chainflex® ve firmě HENNLICH, která na českém trhu výhradně zastupuje firmu igus.

Společnost Underwriters Laboratories v rámci několika auditů přezkoumala prohlášení o záruce 36 měsíců záruce na kabely chainflex® určené pro energetické řetězy. V závislosti na parametrech aplikace totiž firma igus garantuje životnost kabelů v energetickém řetězu až 40 milionů dvojzdvihů nebo 36 měsíců, podle toho, co nastane dříve. Společnost UL pak testovala výrobky v souladu s platnými normami. Poté realizovala další audity, které sledovaly shodu a konzistenci výrobků.

„Po úspěšném absolvování auditu obdržela firma igus vlastní logo UL Verified. Zkušební značka s číslem B129699 je individuálním rozpoznávacím znakem. Umožňuje kupujícímu vyhledat na internetu další informace o konkrétním závazku daného výrobcem. Zákazník se tak může snáze rozhodnout pro chainflex®,“ uvedl Jan Švarc.

První speciální kabely chainflex® vinuté ve svazcích, pod značkou CF1 určené pro energetické řetězy vyrobila německá firma igus již v roce 1988. Důvodem několikaletého vývoje vlastních kabelů bylo to, že tehdy neexistoval výrobce, který by garantoval u průmyslových kabelů vlastnosti potřebné pro jejich bezporuchové fungování v energetických řetězech.

V laboratoři firmy igus o ploše 3800 metrů čtverečních na 65 zkušebních strojích jsou všechny naše typy kabelů neustále testovány ve více než 800 paralelních testech. Laboratoř chainflex® počítá více než 2 miliardy zkušebních cyklů ročně. Nejen to, ale i úzká spolupráce se zákazníky umožňují firmě igus neustále rozšiřovat různé řady kabelů. „V současné době nabízí igus široké portfolio kabelů speciálně určených pro aplikace v energetických řetězech s více než 1354 typy kabelů,“ vypočítává Jan Švarc.

Více informací na: https://mailchi.mp/hennlich/ul-certifikat

Tiskové materiály Hennlich