časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jak vybrat šatní skříň do malé ložnice

24. 11. 2021 | | www.odbornecasopisy.cz

Jak vybrat vhodnou šatní skříň do ložnice, ve které bojujete o každý centimetr čtvereční? Důležité nejsou pouze rozměry a konstrukce skříně, ale také její barva, způsob otevírání a vnitřní uspořádání.

Nechte si vyrobit šatní skříň na míru

Někteří výrobci se specializují přímo na výrobu šatních skříní do stísněných interiérů. Pokud vám ale žádné nabízené řešení nevyhovuje, uděláte nejlépe, když investujete do šatní skříně na míru. Zpravidla se jedná o vestavěnou skříň sahající až ke stropu, která maximálně využívá omezený prostor. Výhodou je, že její rozměry a vnitřní uspořádání můžete přizpůsobit svým potřebám.

Spoustu místa ušetří posuvné dveře

Až několik metrů čtverečních dokáže ušetřit šatní skříň s posuvnými dveřmi. Kolikrát bývá dokonce jediným možným řešením, jelikož klasickou skříň byste ve velmi stísněném prostoru vůbec neotevřeli. Pečlivě si ale pohlídejte kvalitu provedení – určitě nechcete, aby vás brzy ráno budilo skřípání posuvných dveří, když si partner vybírá oblečení do práce.

Zvětšete místnost pomocí barev a zrcadla

Při zařizování malé ložnice mějte na paměti, že místnost dokážou opticky zvětšit světlé barvy. Vhodnou volbou je šatní skříň ze světlého javoru nebo v dekoru buku či dubu sonoma. Iluzi větší ložnice vytvoří rovněž lesklý povrch a zrcadlo umístěné na dveřích skříně.

Tip: Vyberte si svou novou šatní skříň na Heurece. Vyfiltrujte si ji dle požadovaných rozměrů, barvy nebo třeba počtu dveří a nezapomeňte si přečíst uživatelské recenze.


Věnujte pozornost vnitřnímu uspořádání skříně

Abyste úložný prostor, který vám šatní skříň nabízí, plně využili, naučte se v ní udržovat pořádek. Každý kus vašeho šatníku by měl mít své pevně dané místo. Na ramínka zavěste jednak formální šatstvo, jednak oblečení náchylné k pomačkání. Pořídit si můžete i speciální věšáky na kalhoty, sukně a šaty. Police využijte na složená trička a svetry, šuplíky zase na spodní prádlo a doplňky, jako jsou čepice, šály a rukavice.

Praktické doplňky do skříně

Nespokojte se se základním vybavením šatní skříně a pořiďte si k ní praktické doplňky. Dno skříně, kde se běžně hromadí špinavé oblečení, vybavte zásuvkami a do šuplíků umístěte praktické organizéry na spodní prádlo. Další úložný prostor získáte jednoduše tak, že na vnitřní stranu šatních dveří zavěsíte látkový organizér na drobné předměty – například kosmetiku, gumičky do vlasů nebo třeba šperky. Někdo do šatní skříně, umístěné například v předsíni, ukládá také elektroniku jako je například tyčový vysavač.

Tip: Nedosahuje-li šatní skříň až ke stropu, investujte do nástavce na skříň nebo na ni vyskládejte úložné boxy, do nichž lze uschovat sezónní oblečení a ložní prádlo.

Tiskové meteriály eVisions Advertising s.r.o.