časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Umělá inteligence ovládá robotické rameno k balení krabic. Šetří tak provozní náklady

27. 6. 2019 | TechXplore | www.techxplore.com

Výzkumníci z Rutgers University použili umělou inteligenci k ovládání robotického ramena za účelem efektivnějšího balení krabic. Cílem výzkumu bylo ušetřit firmám čas a peníze.

„Jsme schopni dosáhnout nízkonákladového automatizovaného řešení, které lze snadno nasadit do ostrého provozu. Klíčem k úspěchu je provádět minimální, ale účinné hardwarové volby a soustředit se na robustní algoritmy a software,“ uvedl jeden z autorů studie Kostas Bekris, docent Fakulty informatiky při Rutgers University-New Brunswick.

Robotické rameno

Výzkumníci vyvinuli pro ovládání robotického ramena speciální software a algoritmy. Využili vizuální data a jednoduchou přísavku nahrazující prst pro přesouvání předmětů. Výsledkem je systém, který dokáže otáčet předměty tak, aby nalezl vhodný povrch, za který je může zachytit. Krom toho používá také snímaná data k posouvání a seskupování předmětů na požadované místo. Během těchto operací sleduje umělá inteligence v reálném čase okolní prostředí k detekci a zabránění případných kolizí.

Celý článek na TechXplore

Image Credit: Rahul Shome

-jk-