časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Uber zařadil do své flotily elektrická auta

31. 8. 2016 | TechCrunch | www.techcrunch.com

Závod o umístění se na předních pozicích v rámci příští generace automobilové technologie začal a společnost Uber nastartovala program, který by ji mohl posunout na přední příčky.

Americký gigant v městské dopravě spouští ve spolupráci s automobilkou Nissan a BYD nový program v rámci anglického trhu, kdy bude svým řidičům nabízet elektrická auta formou leasingu nebo nákupu. Samozřejmostí je zařazení elektrických automobilů do aktuální nabídky.

Uber začal nabízet elektrická auta

Uber začne s prvními 50 vozy v Londýně, a pokud bude probíhat vše podle plánů, rozšíří nabídku do dalšího anglického města v rámci příštích několik měsíců. Dlouhodobým cílem je poslat do ulic Velké Británie do konce příštího roku stovky elektrických vozidel.

Partnerství s automobilkami navazuje na předchozí plány společnosti Uber na zařazení elektrických automobilů do nabídky. A to včetně experimentu, který Uber zahájil minulý rok v Chicagu, rovněž ve spolupráci s automobilkou BYD, kdy nabízel elektrická auta jako součást své služby UberX, jejímž cílem bylo nabízet menší auta za nižší cenu.

Celý článek na TechCrunch

Image Credit: Uber

-jk-