časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světová premiéra na autonomního Freightlineru

7. 5. 2015 | Daimler | www.daimler.com

Téměř 80 let po svém otevření se slavná Hoover Dam stala místem světové premiéry Freightliner Inspiration Truck. Daimler jako první na světě představil autonomní nákladní vozidlo s povolením k provozu na veřejných komunikacích.

V červenci 2014 Daimler Trucks jako první na světě předvedl autonomní kamion - tehdy ještě na vyhrazeném úseku dálnice. Inspiration Truck je nyní dalším milníkem na cestě k nasazení systému Daimler Freightliner Inspiration Truckautonomní mobility Highway Pilot do sériové výroby. V oblasti užitkových vozidel je systém Highway Pilot jediný, který disponuje čidly a technologiemi, umožňujícími provoz kamionu od počátečního rozjezdu až po jízdu omezenou rychlostí v provozu na dálnici.

Jako globální výrobce užitkových vozidel Daimler předvádí, že inteligentní technologie mohou být již v brzké době nasazeny v sériově vyráběných vozidlech. Celosvětová strategie platformy Daimler Trucks ukazuje řešení, která budou brzy přítomna ve většině nákladních automobilů.

Pohled na systémy, které budou v budoucnu nutné pro autonomní řízení a srovnání s komponenty běžně dnes používanými v osobních a užitkových vozidlch ukazují, že Daimler a jeho značky Mercedes-Benz, Freightliner Trucks, Detroit Diesel a Fuso jsou již dnes autonomní mobilitě na špici. Skupina disponuje komplexním know-how, aby pracovala na vývoji autonomních vozidel pro všechny typy silničního provozu.

Tiskové materiály Daimler