časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnost Cavnue navrhne vozovky pro autonomní vozidla

17. 8. 2020 | Engadget | www.engadget.com

26. americký stát Michigan plánuje výstavbu sítě autonomních vozovek budoucnosti. Sama o sobě by uvedená informace nebyla toliko zajímavá, ale představitelé státu již oslovili společnost Cavnue, která uskuteční realizaci projektu.

Nově uzavřené partnerství umožní spustit první testy realizovatelnosti 40mílového koridoru, který propojí předměstí Detroitu s Ann Arbor, přičemž z hlavní trasy povede hned několik hlavních odboček do destinací, jako jsou Michiganská univerzita, letiště Detroit Metropolitan Airport a nádraží Michigan Central Station.

Autonomní vozovky

V první fázi projektu otestuje společnost Cavnue potenciální technologie a návrhy vozovek. Naváže spolupráci s několika automobilkami včetně takových gigantů, jako jsou Ford, GM, BMW, Toyota a firmou Waymo, jejímž cílem je rozvoj technologie automobilů se samonavigačním systémem bez řidiče. Výsledkem této spolupráce budou obecné standardy pro autonomní silnice budoucnosti. Dle zástupců státu je cílem projektu navržení systému, který by podporoval budoucí vývoj. Společnost Cavnue očekává zahájení počáteční fáze projektu za cca 24 měsíců.

Celý článek na Engadget

Image Credit: Cavnue

-jk-