časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Philips prodá dvě divize konsorciu GO Scale Capital

16. 4. 2015 | Philips | www.philips.com/global/

Royal Philips na konci března oznámil, že podepsal smlouvu s konsorciem vedeným GO Scale Capital, které získá 80,1% podíl ve společnostech Philips Combined LED Components a Automotive Lighting. Royal Philips si ponechá zbývajících 19,9%. Transakce by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí roku 2015, pokud ji schválí regulační úřady.

Pro účely transakce byla firma oceněna na přibližně 3,3 miliardy USD.

Po dokončení transakce bude nová společnost pokračovat pod názvem Lumileds a povede ji generální ředitel Pierre-Yves Lesaicherre. Divize Lighting Solutions zůstane i nadále významným zákazníkem Lumileds a bude pokračovat ve stávajících inovačních a dodavatelských aktivitách.

Lumileds je předním dodavatelem světelných prvků na trhy klasického osvětlení, automobilového průmyslu a spotřební elektroniky s působností  ve více než 30 zemích a má přibližně 8300 zaměstnanců na celém světě. V roce 2014 měla společnost obrat přibližně 2 miliardy dolarů a dvouciferný EBITA.

Po prodeji se Philips Lighting zaměří na stále rostoucí trh s řešeními pro osvětlování, na němž má vedoucí postavení. Jak bylo oznámeno už v září 2014, Philips započal transformaci na dvě divize zaměřené na zdravotnickou techniku a osvětlování. 

Původní zprávu naleznete ZDE

Tiskové materiály Philips