časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový chytrý termostat od Honeywell Home

23. 7. 2019 | The Verge | www.theverge.com

Ve světě chytrých termostatů odděluje dobré modely od těch špičkových jejich schopnost měřit teplotu na více místech v domě. To vám umožňuje regulovat teplotu přesně tam, kde se právě nacházíte, ne v místnosti, kde je umístěn termostat. Tato funkce je možná díky chytrým bezdrátovým čidlům schopným změřit teplotu a následně integrovat získaná data do algoritmů.

Tuto funkci poprvé představil chytrý termostat od společnosti Ecobee. Nyní však na trh vstupuju konkurence v podobě modelu T9 společnosti Honeywell Home, jež je dodáván s jedním bezdrátovým čidlem – a nabízí podporu maximálně 20 čidel – což je v porovnání s Ecobee (podpora 32 čidel) a Nestem (podpora 18 čidel) ucházející číslo. Kromě měření teploty a detekce přítomnosti v místnosti umí čidla T9 měřit také vlhkost.

Bezdrátový termostat T9

Kromě bezdrátových čidel disponuje T9 všemi funkcemi, které byste od chytrého termostatu očekávali – podporuje širokou škálu HVAC systémů, zónové monitorování a plánování a může se pochlubit aplikací pro chytré telefony, která umožnuje ovládat systém na dálku. Samozřejmostí je též hlasová podpora pro virtuální asistenty Alexa od Amazonu a Asistent Google.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Honeywell Home

-jk-