časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Mladé talenty se připravují na závody formule

29. 6. 2015 | ZF | www.zf.com

Veletrh v německém Friedrichshafenu se na několik dní opět proměnil v závodní dráhu. Již poosmé pozvala společnost ZF závodní týmy studentů v rámci soutěže Formula Student do Friedrichshafenu.

Studenti tak mohli porovnat svá vlastnoručně navržená závodní auta a připravit se na velký závod v Hockenheimringu. Na závodní kemp ZF se přihlásilo celkem 19 závodních týmů z Německa, Nizozemí a Švýcarska, které mohly změřit vzájemné síly v rámci mnoha závodních disciplín a podělit se o zkušenosti. Celkem se v závodě objevilo 21 vozidel, včetně 19 elektřinou poháněných závodních aut. V rámci akce se shromáždilo celkem 500 studentů, aby se připravili na soutěž Formula Student a mohli tak s předstihem vypilovat poslední detaily na svých vozidlech.

Studentská soutěž Formula Student

Vzájemná spolupráce není pouze záležitostí technických a konstrukčních znalostí; studenti musí rovněž prokázat vynikající organizační a manažerské schopnosti a naučit se pracovat s rozpočtem. Co dělá z návrhářské soutěže Formula Student tak výjimečnou událost je perfektní kombinace tréninku konstrukce vozidel a nadšení pro motorismus.

Pro společnost ZF je podpora soutěže Formula Student tradicí již od roku 2002. K dnešnímu dni našlo sponzora již 36 vysokoškolských týmů. Krom odpovídajících znalostí poskytuje ZF mladým talentům z celého světa ty nejmodernější technické vymoženosti, finanční jistotu a podporu týmu s neocenitelnými zkušenostmi.

Celý článek na ZF

Image Credit: ZF

-jk-