časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

HIWIN navyšuje export i celkový obrat

13. 2. 2019 | HIWIN s.r.o. | www.hiwin.cz

V letošním roce očekává výrazný růst v dodávkách polohovacích drah pro průmyslové roboty.

Brněnská společnost HIWIN s.r.o. dosáhla v roce 2018 celkového obratu ve výši téměř 374 milionů korun, což je meziroční nárůst o 18 procent.

Polohovací dráhy HIWIN přidávají průmyslovým robotům sedmou osu
Polohovací dráhy HIWIN přidávají průmyslovým robotům sedmou osu

Společnost HIWIN s.r.o., přední dodavatel lineární techniky, zveřejnila ekonomické výsledky za rok 2018. Celkový obrat ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 18 procent a dosáhl částky 373,8 milionu korun. Zisk před zdaněním dosáhl částky 34,6 milionu korun. Na celkových tržbách společnosti se významně podílí i export, který tvoří 30 procent obratu. HIWIN vyváží své produkty zejména do zemí východní a jižní Evropy. Na exportu se výrazně podílí Slovensko (11,4 %).


Polohovací dráhy HIWIN pro průmyslové roboty byly představeny na MSV Brno 2018

„V roce 2018 jsme zaznamenali stabilní růst zejména v produktových skupinách lineárních vedení a kuličkových šroubů,“ komentuje výsledky roku 2018Ing. Pavel Cach, výkonný ředitel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „S tím, jak roste cena práce, a na trhu je nedostatek zaměstnanců, poroste proces automatizace. Otevírá se velký prostor pro naše produkty lineární techniky, zejména pro lineární osy, rotační osy a celé polohovací systémy. S nastupujícím rozvojem automatizace a robotizace očekáváme v roce 2019 zvýšený zájem o naše polohovací dráhy pro průmyslové roboty.“


Lineární vedení HIWIN série CG s krycím páskem

Společnost HIWIN předpokládá v roce 2019 další dynamický rozvoj automatizace a robotizace výrobních procesů. V této souvislosti posílí nabídku lineárních i rotačních os, ucelených řešení polohovacích automatizovaných systémů a přinese nová řešení polohovacích drah a pojezdů pro průmyslové roboty. Za zmínku v nabídce stojí i lineární vedení série CG s krycím páskem na kolejnici optimalizované pro aplikace v silně znečištěném prostředí.

Tiskové materiály HIWIN


HIWIN (název vznikl složením z výrazů HI-tech a WINner – volně přeloženo jako vítěz v hi-tech technologiích) je dnes v mnoha zemích světa synonymem pro vysoce kvalitní komponenty lineární techniky. Reprezentantem značky HIWIN je i česká společnost HIWIN s.r.o., která je kapitálově spojena s evropskou centrálou v německém Offenburgu. Česká firma HIWIN s.r.o. je výhradním distributorem produktů HIWIN pro Českou republiku, Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Srbsko, Černou Horu, Makedonii a Bosnu a Hercegovinu. Produkty HIWIN, vyráběné v několika závodech na Tchaj-wanu, v Japonsku, v USA, v Německu i v ČR, jsou dodávány přímo ze skladu v Brně a jsou určeny především pro manipulační a jednoúčelové stroje, CNC zařízení a obráběcí centra, strojní vybavení, těžké řezací stroje, brusky, pily, formovací stroje, automatizační zařízení, vysokorychlostní polohovací jednotky, lékařská zařízení, elektronický průmysl a polohovací zařízení.

Přidanou hodnotou značky HIWIN je na celém světě kvalita produktů, rychlost dodávek, odborná pomoc a všestranná péče o zákazníka.