časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Děti už nespí ve výuce, kuřata prospívají a léky se nekazí

15. 3. 2019 | IQRF Alliance | www.iqrfalliance.org

Monitoring prostředí je výhodný v nejrůznějších odvětvích a díky spolupráci členů IQRF Alliance se daří projekty realizovat rychle a efektivně.

Nový člen IQRF Alliance – České Radiokomunikace a.s. (CRA) – poskytuje nízkoenergetickou dálkovou komunikaci a integrační platformu, o jejímž propojení s technologií IQRF® v konkrétním projektu se dozvíte více na IQRF Summitu.

Měření

Michal Ruda, Business Development Manager IoT, České Radiokomunikace a.s.: „LoRaWAN™ síť a její zařízení v kombinaci s mesh sítí IQRF® tvoří dokonalou synergii pro komplexní IoT řešení, kde jsou vyžadovány nejen robustní autonomní řídicí funkce, ale i nízkoenergetická dálková komunikace. IoT Cloud platforma CRA díky svým integračním funkcím dokáže efektivně propojovat různé typy komunikačních prostředků, koncentruje všechna data do jednoho bezpečného místa a umožňuje tak vývojářům a uživatelům budovat a spravovat komplexní IoT architektury z jednoho místa. Spojení různých přenosových technologií v rámci jedné cloudové platformy je klíčovým prvkem pro úspěšnou tvorbu a dlouhodobý stabilní provoz komplexních IoT řešení napříč obory.“

Oxid uhličitý se sice běžně vyskytuje v atmosféře, kterou dýcháme, ale ve vyšších koncentracích způsobuje únavu, ospalost, bolest hlavy, nesoustředěnost a další i horší následky. Proto je vhodné jeho koncentraci hlídat a nějakým vhodným způsobem indikovat, aby si lidé nezapomínali vyvětrat. V IQRF Alliance je několik výrobců nabízejících senzory ovzduší, které dokáží monitorovat nejrůznější plyny a znečišťující látky, a mnoho členů tato zařízení dokáže integrovat, výsledky vizualizovat a obyvatele vhodným způsobem informovat.

Nejen lidé ale potřebují hlídat své životní prostředí. Členové aliance vyřešili vážný problém, který nastával při chovu kuřat. Díky nedodržení kvality vody a vzduchu docházelo k výrazným ztrátám díky vysoké nemocnosti a úmrtnosti při jejich chovu.

Spolupráce členů IQRF Alliance fungovala i v projektu, ve kterém se monitoruje teplota v ledničkách a mrazácích v nemocnici. Je důležité, aby léky a další uskladněný materiál, které se zde uchovávají, byly skladovány v předepsané teplotě. Je nutné, aby o tom byla vedena evidence a dalo se kdykoli dohledat, za jaké teploty k uskladnění docházelo.

Více se o realizovaných projektech dozvíte na IQRF Summitu.

Termín: 9. - 10. dubna 2019

Místo: Clarion Congress Hotel Prague

WWW: www.iqrfsummit.org

Tiskové materiály IQRF Alliance