časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Bezpečně viditelné a pohodlné letní oblečení

22. 7. 2020 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Každý, kdo pracuje na stavbě silnic, v komunálních službách nebo například v údržbě zeleně a parků, potřebuje bezpečné výstražné oblečení. A to i tehdy, když čísla na teploměru stoupají. Výběr letního oblečení zaměstnanců měst, obcí, ale i soukromých firem by však neměl být na úkor jejich ochrany při práci. MEWA proto nabízí vysoce viditelný oděv, který je příjemný, vzdušný, a přesto odpovídá normám. 

Se vzrůstajícími teplotami všichni rádi nosí lehčí oblečení. To se týká také lidí, kteří udržují ve městech a obcích ulice nebo zeleň. Společnost MEWA, dodavatel pracovních oděvů se systémem hygienického pronájmu, proto přináší nové výstražné reflexní oblečení z řady „Dynamic Reflect“. Na výběr je z triček, krátkých kalhot a vest. Jsou určeny především zaměstnancům úklidových firem, komunálních služeb, staveništích a těm, kteří se zabývají likvidací odpadů nebo údržbě zelených venkovních ploch.

Certifikováno dle normy EN ISO 20471

Oblečení je v souladu s normou pro výstražné reflexní pracovní oblečení EN ISO 20471. Zajišťuje tak při nošení viditelnost, například díky vodorovným i svislým reflexním pruhům na tričkách a košilích. Oděvy byly vytvořeny pro ty, kteří jsou při práci stále v pohybu. Trička a kraťasy se přizpůsobí každému. To znamená, že ani při shýbání se nebo natahování nic netlačí a oblečení drží na svém místě. Vesty a kalhoty jsou vybaveny mnoha kapsami, aby byly veškeré pracovní potřeby pořád po ruce.

 Kraťasy, trička a vesty z fluorescentních tkanin: MEWA rozšířila svou kolekci výstražného oblečení „Dynamic Reflect“ o letní variantu pro ty, kteří pracují na stavbě silnic, v komunálních službách nebo na údržbě zeleně. Oděvy jsou k dispozici v servisu pronájmu. MEWA nabízí zákazníkům vyzvedávání i doručování všech outfitů včetně péče o textil. (Foto MEWA)

Péče a údržba splňuje předpisy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Pracovní a ochranné oděvy nabízí společnost MEWA včetně údržby a péče. Poskytovatel textilních služeb poradí již při výběru a poté převezme všechny úkoly spojené s přípravou nebo péčí, včetně servisu v podobě vyzvednutí a doručení. Při profesionálním praní oblečení, které musí při běžném pracovním dni něco vydržet, je zaručeno dodržování všech požadovaných předpisů a pokynů pro bezpečnost a hygienu práce. Po každém procesu praní a sušení je oblečení zkontrolováno, jestli není poškozené. V současnosti vyvinula MEWA ve spolupráci se společností Fraunhofer Institute automatizovaný testovací systém pro reflexní oděvy a požádala o jeho patentování. Na některých pobočkách se již využívá a připravuje se jeho sériové nasazení do provozu.

Tiskové materiály MediaTrust Communications