časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnost ILLKO vyrábí ochranné štíty pro zdravotníky

6. 4. 2020 | ILLKO, s.r.o. | www.illko.cz

Do boje s koronavirovou pandemií se v současné době podle svých možností zapojují i firmy, které se standardně nezabývají výrobou zdravotnických potřeb.

Společnost ILLKO vyrábí ochranné štíty pro zdravotníky

Blanenská společnost ILLKO, s.r.o. zabývající se výrobou a prodejem měřicí techniky, se připojila k iniciativě druhého největšího výrobce 3D tiskáren na světě, Josefa Průši. Pan Průša poskytl široké veřejnosti data pro tisk tvarových lišt, které spolu s dílem plexiskla tvoří ochranný štít, v současnosti zejména dobře využitelný k ochraně pracovníků ve zdravotnictví, sociálních službách a podobně.

Společnost ILLKO, s.r.o. k výrobě štítů využila své pracoviště určené pro vývoj měřicích přístrojů a malosériovou výrobu atypických modifikací přístrojů, určených mimoevropským uživatelům. Pracoviště zahrnuje 3D tiskárny a stolní CNC frézku pro opracování polykarbonátu a díky lepší organizaci výroby se podařilo včlenit výrobu ochranných štítů do běžné výroby. Pro zvýšení produkce pak firma do výroby lišt zapojila i soukromé uživatele 3D tiskáren z řad svých zaměstnanců, spolupracovníků a přátel. Firma těmto nově propojeným partnerům poskytuje materiál potřebný pro tisk, kompletuje výrobky a koordinuje distribuci ochranných štítů, které věnuje zdarma potřebným osobám a organizacím. Stovky ochranných štítů se touto cestou dostaly do Nemocnice Blansko, soukromých ambulancí praktických lékařů v Blansku, do domů pečovatelských služeb a některých brněnských nemocnic.

Tiskové materiály ILLKO