časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Poslední editorial

3. 12. 2021 | FCC Public | www.odbornecasopisy.cz

Vážení čtenáři,

časopis ELEKTRO oslavil letos v létě 30 let od svého založení. V našem vydavatelství bylo ale v té době důvodů a nálady k oslavám poskrovnu. Na jaře nás totiž navždy opustil Emil Širůček, který byl od počátku duší celého vydavatelství a bylo jasné, že ať se budeme snažit pokračovat v jeho šlépějích a navázat na jeho práci sebevíc, už nikdy nebude vydavatelství stejné jako dřív.

Rok 2021 byl tedy pro mě ve znamení snahy předat práva na vydávání našich časopisů do kvalifikovaných rukou, které by připravovaly naše odborné tituly se stejnou vizí a zápalem pro obor, jaké měl pan Širůček.

Po dlouhých jednáních s potenciálními zájemci jsem bohužel nyní na konci roku tam, kde jsem začínal. Světlé zítřky jsou v současné chvíli v nedohlednu a časopis ELEKTRO se tak s největší pravděpodobností 31. narozenin nedočká.

Těžko se mi ve chvíli konce historie třicetileté firmy, ve které jsem strávil pouhý zlomek její existence, nachází slova. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na obsahu našich časopisů, všem úžasným lidem z oboru elektrotechniky, které jsem měl možnost za tu krátkou dobu poznat a také hlavně Vám, čtenářům, bez kterých by naše snažení o osvětu a vzdělávání nemělo žádný smysl.

S úctou

Jan Urban 
ředitel vydavatelství


Vyšlo v časopise Elektro č. 12/2021 na straně 3