časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Premiérový souběh FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM uvede novinky a poradí s dotacemi

4. 2. 2020 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Souběh veletrhů FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM představí kromě novinek oboru nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb a dřevostaveb také trendy, nové technologie i poctivé řemeslo v oblasti vytápění. Akce se koná od 6. do 8. února 2020 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Oficiálními vozy veletrhů jsou automobily značky FORD.

Přesně 178 vystavovatelů ze čtyř zemí uvede oborové novinky ve svých expozicích, které zaberou plochu téměř deseti tisíc čtverečních metrů letňanského výstaviště. „Kromě přehlídky toho nejlepšího z oboru nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb, dřevostaveb a vytápění budou mít návštěvníci k dispozici také bezplatnou pomoc odborníků v poradenských centrech. Kombinaci trojice veletrhů doplní akce Střechy Praha,“ řekl ředitel obchodního týmu Matěj Chvojka.

Tematickými pilíři v únoru budou i dostupné dotace pro bydlení a s letošním rokem přicházející nová legislativa, která zpřísňuje některé požadavky na energetickou náročnost budov s platností od 1. ledna 2020. Jednou z expozic veletrhu FOR PASIV bude také stánek Státního fondu životního prostředí ČR, který se soustředí na dotační programy – například kotlíkové, dešťovka nebo Nová zelená úsporám, která je navíc partnerem veletrhu. Právě dotacím bude věnován třetí den veletrhu nazvaný Dotační den, v sobotu 8. února, který nabídne sérii přednášek na téma dotačních titulů.

Unikátní technologie i bezplatné poradenství

Komplexní informace o úsporném bydlení mohou návštěvníci získat od profesionálů napříč obory v bezplatném poradenském centru, které organizátoři FOR PASIV připravili spolu s Centrem pasivního domu. V rámci slavnostního zahájení veletržního souběhu v pátek 6. února v čase od 10:20 budou v Kongresovém sále výstaviště uděleny ceny soutěžní přehlídky energeticky úsporných staveb Úsporný dům 2019. Podrobnosti o doprovodném programu najdete na: www.forpasiv.cz/program.

Unikátní technologie a novinky z oboru dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů představí v Letňanech veletrh FOR WOOD. Jednou z nich bude expozice NOVATOP, která po premiéře v JAR poprvé zavítá do Letňan. Dvoupatrová stavba, na jejíž realizaci bude mít montážní tým Dřevostavby MC pouhé tři dny, prezentuje ojedinělý stavební systém vyráběný v České republice, který kombinuje vyspělou technologii, masivnost a především krásu přírodního dřeva. Návštěvníci ji uvidí v Hale 5.

Přestože se představí FOR THERM v rámci souběhu s FOR PASIV a FOR WOOD poprvé, vzbudil veletrh krbů, kamen a kotlů mimořádný zájem již před jeho začátkem. Návštěvníci, které zajímají komplexní informace, novinky a trendy tohoto oboru, budou mít možnost prohlédnout si expozice téměř tří desítek vystavovatelů.

Více informací o jednotlivých veletrzích na portálech:
www.forpasiv.cz, www.for-wood.cz, www.for-therm.cz.

 

FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM 2020 v číslech:
Počet vystavovatelů: 178
Počet zahraničních vystavovatelů: 3
Počet států: 4
Celková výstavní plocha (v m2): 9 600

Tiskové materiály ABF