časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Opakovaně použitelné čisticí utěrky pro průmysl, řemesla a dokonalou čistotu

21. 6. 2021 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Požadavky na hygienu a čistotu získaly během koronavirové krize nový rozměr také v průmyslových podnicích nebo u řemeslníků. Odklon od jednorázových výrobků se ale projevoval již před pandemií. Stále větší podporu si získávají systémy opakovaného využívání a oběhové hospodářství. To znamená výrobky s dlouhou životností, energetická účinnost, optimalizace spotřeby vody, používání ekologicky šetrných pracích a čistících prostředků a krátké lokální dodavatelské řetězce. Tyto myšlenky rozvíjí poskytovatel textilních služeb MEWA se svým servisem čisticích utěrek již více než 100 let.

utěrky MEWA 
Čisticí utěrky MEWA v praktickém systému pronájmu udržují čistotu v průmyslových a řemeslných podnicích, na rozdíl od jednorázových ale nezatěžují životní prostředí

Opakovaně použitelné čisticí utěrky šetří čas, peníze a zlepšují image firmy

Dodáváním opakovaně použitelných čisticích utěrek s hygienickým certifikátem pomáhá MEWA jako externí poskytovatel služeb společnostem v průmyslu nebo obchodu k jednodušší práci, správnému fungování strojů a k jejich pečlivé údržbě. Pro malé i velké podniky znamená využívání opakovaně použitelných čisticích utěrek úsporu času i nákladů, které jdou ruku v ruce se zvýšenými nároky na výrobní technologie a ekologický přístup společnosti. V neposlední řadě se tím také zlepšuje image firmy.

„Již v roce 1997 jsme byli první společností v našem oboru, která získala mezinárodní ekologický certifikát splňující normu ISO 14001. Kromě toho jsme jako členové asociace European Textile Services Association (ETSA) globálně ekologičtí. Zaměřujeme se na šetrné zacházení se zdroji a na co nejnižší zatěžování životního prostředí,“ vysvětluje Antonín Krejčí, jednatel společnosti MEWA Textil-Service s.r.o.

Systém čisticích utěrek MEWA v praktickém systému pronájmu

MEWA doporučuje službu, která neobyčejně přispívá ke snižování produkce odpadu. Jde o opakovatelně použitelné čisticí utěrky v systému pronájmu. Své uplatnění najdou v nejrůznějších odvětvích a společnostech. K dispozici jsou textilní utěrky na hrubé znečištění, jako jsou oleje, tuky, barvy nebo rozpouštědla, nabízíme však také varianty pro jemné čištění povrchů ve vysoce citlivých pracovních oblastech.

Tkané utěrky se využívají v průmyslu, v autoservisech nebo řemeslných podnicích. Čisté jsou dodávány v uzavřené nádobě SaCon, znečištěné si převezmou servisní řidiči a odvezou je zpět do závodů MEWA, kde jsou před opětovným použitím ekologicky vyprány. Také u zákazníka jsou pak utěrky uschované v těchto prostorově úsporných, uzavíratelných a certifikovaných bezpečnostních kontejnerech.

 
Vysoce absorpční čisticí utěrku MEWA lze po vyprání použít až 50krát K systému čisticích utěrek MEWA patří také SaCon. Utěrky pro opakované použití se v hermeticky uzavíratelných bezpečnostních kontejnerech od společnosti MEWA skladují a převážejí.

„Společnosti, které se rozhodnou pro MEWA, se mohou spolehnout na systém kompletních služeb, se kterým mají vždy po ruce správné množství čistých čisticích utěrek. Ve výsledku produkují mnohem méně odpadu a šetří cenné zdroje. Atraktivní cena ve srovnání s materiály na jedno použití je pro společnosti dalším plusovým bodem, který by neměl být opomíjen,“ říká Antonín Krejčí.

Tiskové materiály MEWA Textil-Service