časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

MEWA rozšiřuje kolekci ochranných oděvů

9. 7. 2019 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Ochranné oblečení MEWA Dynamic Elements je nejnovější přírůstek do skupiny MEWA Dynamic. Moderní pracovní bundy, overaly a kalhoty s laclem jsou nyní dostupné v antracitové, tmavě modré nebo malachitově šedé/antracitové barvě.

Postranní ergonomické vsadky na kalhotách zajišťují neomezený pohyb a pohodlí při nošení. Reflexní prvky podtrhují sportovní vzhled. Patentky a zipy jsou skryté, a garantují tak bezpečnost vyžadovanou v branži. S certifikáty EN 1149-3 a -5 (ochranný oděv s elektrostatickými vlastnostmi) a EN 13034, typ 6 (chemická ochrana proti kapalným chemikáliím) chrání oblečení zaměstnanců v elektrotechnickém i chemickém průmyslu, při galvanizování nebo obchodování s chemikáliemi. Antistatické vlastnosti zabraňují vzniku jisker, speciální impregnace nedovolí, aby se kyseliny nebo kapky chemikálií dostaly ke kůži.

Kolekce MEWA Dynamic Elements je k dispozici v systému textilního managementu MEWA. Jednotlivé součásti oblečení jsou po jejich použití vyzvednuty, odvezeny a při poškození vyměněny. Speciální postupy praní zajišťují zachování ochranných funkcí. Proti působení chemikálií se např. využívá mimořádně tenká fluorkarbonová fólie odpuzující tekutiny. Ta může být ale při nošení v důsledku mechanického působení nebo opotřebení poškozena. Pro její efektivní doplnění se při posledním máchání přidávají speciální chemické prostředky a na závěr se textilie suší při teplotách od 130 do 140 °C. „Takovou pravidelnou impregnaci, důležitou pro bezpečnost, mohou provádět pouze odborníci,“ uvádí Antonín Krejčí, jednatel společnosti MEWA Textil-Service, s. r. o.

Oděvy MEWA Dynamic Elements jsou dostupné také v provedení Plus pro práci v oblasti výroby plastů, petrochemii a pro ty, kteří jezdí s cisternami. Díky certifikaci EN ISO 11612 účinně chrání před vysokými teplotami a plameny.


Vyšlo v časopise Elektro č. 7/2019 na straně 34. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.