časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Druhý ročník e-SALON bude větší a plný premiér čisté mobility

7. 10. 2019 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Na úspěšnou premiéru e-SALON v roce 2018 naváže na výstavišti PVA v Praze Letňanech jeho druhý ročník. Konat se bude od 14. do 17. listopadu 2019. Jeho součástí budou premiéry nových ekologických aut i dalších prostředků čisté mobility na rozšířené výstavní ploše.

 

Premiérový ročník e-SALON v listopadu navštívilo téměř 23 tisíc návštěvníků, na akci se akreditovalo 174 odborných novinářů. Hlavními lákadly výstavy byly premiéry nových elektromobilů Audi e-tron a Jaguar e-Pace. Užitková auta do zásuvky zastupoval nový Volkswagen e-Crafter. Hybridní premiéry obstaraly modely Toyota Camry, Lexus ES a Lexus UX.

„Velkým tahákem byly také testovací jízdy pro návštěvníky s více než dvěma desítkami elektromobilů a hybridů. Úspěch akce podtrhla i účast vystavovatelů z oblasti letectví. K vidění byly elektrické letadlo ΦNIX i hybridní vírník GyroMotion, který díky implementaci elektropohonu do kol podvozku může na silnici stejně jako auto,“ shrnula ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Odborníci ocenili konferenci i-City a tematické přednášky zabývající se čistou mobilitou, sdílenými daty i veřejnou dopravou ve městech.

e-SALON 2019 bude větší

Pořadatelské společnosti ABF ve spolupráci s televizí Prima a jejím pořadem Autosalon připravují na rok 2019 rozšíření výstavní plochy i doprovodného programu. „Prezentaci výrobců a provozovatelů veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily a infrastruktury přesuneme do haly 2. V hale 3 a 4 tak budou jen stánky automobilových a motocyklových značek prezentujících elektrické a hybridní vozy i motocykly,“ upřesňuje Jana Nosálová.

Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace a legislativa spojené s alternativními pohony vozidel. E-SALON opět přinese i atraktivní doprovodný program s možností testovacích jízd. Připravena bude také konference i-City zaměřena na inteligentní ekologickou dopravu ve městech.

Veletrh e-salon se bude konat ve dnech 14. – 17. listopadu 2019 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Tiskové materiály ABF