časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Do Zlína přijede Formule E

23. 5. 2019 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Závodní monopost Formule E nebo stěna sestavená z vypínačů jako pocta Hanzelkovi a Zikmundovi – to a mnohem více si pro návštěvníky Zlín Film Festivalu přichystal jeden z hlavních partnerů akce, společnost ABB.

Nejstarší dětský filmový festival na světě odstartuje již 24. května a potrvá do 1. června 2019 ve Zlíně. Letošním hlavním tématem je objevování a poznávání. ABB proto umožní zájemcům z řad dospělých i dětí stát se na malou chvíli závodním pilotem Formule E, prožít s pány Zikmundem a Hanzelkou jejich první cestu kolem světa nebo navštívit polytechnickou laboratoř.

I letos čeká návštěvníky Zlín Film Festivalu mnoho zajímavých expozic. Především pro kluky bude atraktivní simulátor závodního monopostu Formule E, která jezdí na elektřinu. „Náš simulátor je tak realistický, že již sednutím za volant ve vás začne bublat adrenalin. Elektromobilita je budoucnost, a ABB je hrdým partnerem závodů elektro-monopostů pod záštitou FIA,“ říká Tanja Vainio, generální ředitelka ABB pro Českou republiku a Slovensko.

Edukační autobus pro děti

Letos společnost ABB nově připravila pro návštěvníky speciální EduBus. V něm si mohou děti vyzkoušet práci s roboty, zažít chemickou show, hrátky s elektřinou, vyzkoušet technické stavebnice, prohlédnout si biologický mikrosvět a dozvědět se více o alternativních zdrojích energie.

Mapa z vypínačů jako pocta první cesty Hanzelky a Zikmunda

Načerpat sílu lze i v ABB chillout zóně, kde si návštěvník může v klidu nabít svůj mobil a zároveň se podívat na mapu první zahraniční cesty Hanzelky a Zikmunda na stěně z vypínačů, na níž budou vyznačeny i vybrané zastávky této jejich první cesty, na kterou vyrazili v roce 1947.

„Pokud budou chtít, mohou si návštěvníci filmového festivalu připojit ke gratulaci Miroslavu Zikmundovi, který letos oslavil neuvěřitelné sté narozeniny, a napsat mu přání přímo na vypínač, který se pak díky speciálním úchytům připevní na stěnu,“ informuje Tanja Vainio.

Panelová diskuze na téma Budoucnost vzdělávání

Společnost ABB společně s filmovým festivalem a Aspen Institutem pořádá v rámci festivalu i unikátní diskuzní panel, na němž budou panelisté diskutovat o budoucnosti vzdělávání, propojení s nejmodernějšími technologiemi a spolupráci státních institucí se soukromým sektorem. Diskuze se koná ve středu 29. 5. od 14:00 do 17:30 v prostorách UTB (Rektorát 5. patro).

Hlavní hostem diskuze bude Susanna Bäckman, finská specialistka na výzkum a vývoj nových konceptů v pedagogické teorii a praxi. K dalším diskutujícím bude patřit Petr Koliha, ředitel ČT:D, Hana Lavičková, zakladatelka školy JINOTAJ, Bob Kartous ze společnosti EDUin a Tanja Vainio, generální ředitelka ABB pro Českou republiku a Slovensko. Diskuzí bude provázet moderátorka České televize Michala Hergetová.

Tiskové materiály ABBBA Consulting