časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Bezpečnostní kamery jako marketingový nástroj

30. 10. 2018 | Axis Communications s.r.o. | www.axis.com

Český startup spouští celosvětovou galerii živých video streamů z kamer Axis

Společnost Axis Communications společně s českým startupem CamStreamer, který dodává uživatelsky vstřícnou softwarovou aplikaci pro streamování videa z kamer Axis, oznamuje spuštění CamStreamer Live Gallery, celosvětového agregátoru živých YouTube streamů z mnoha set kamer Axis v atraktivních lokalitách. Galerie představuje demonstraci marketingového trendu a zároveň praktický nástroj, jak vybrat vhodný typ kamery pro danou instalaci.

Bezpečnostní kamerové systémy jsou čím dál běžnější součástí rekreačních středisek, škol, sportovišť, kostelů a dalších veřejných prostor. Trendem je navíc používání některých těchto kamer k zajištění internetových přímých přenosů pro veřejnost. „Naši zákazníci si uvědomují marketingový potenciál videa, a tak jsme rádi, že do kamer Axis je možné instalovat certifikované streamovací aplikace, které umožňují bez jakýchkoli dalších nároků přímo vysílat obsah na platformy YouTube, Facebook a další,“ říká Dalibor Smažinka, manažer pro aplikační partnery ve východní Evropě ze společnosti Axis Communications.

Společnost CamStreamer díky svým aplikacím  takto pomáhá zprostředkovat tisíce živých přenosů po celém světě. „Díky práci na streamovacích aplikacích máme denně možnost vidět neuvěřitelně široké spektrum použití kamer Axis. Právě proto jsme se rozhodli vytvořit platformu, která by paletu živých streamů přivedla na jedno místo,“ říká David Capoušek, CEO společnosti CamStreamer.

Stovky kamer Axis z celého světa naživo 

Platforma CamStreamer Live Gallery je na rozdíl od jiných podobných agregátorů videa určena především pro technické odborníky v oblasti videodohledu, pro správce rekreačních, vzdělávacích či kulturních objektů a pro marketéry. Celosvětová galerie obsahuje více než 600 živých streamů, z nichž některé na YouTube nasbíraly mnoho milionů zhlédnutí. Jde tedy o působivý doklad velkého potenciálu, jaký mají živé streamy z IP kamer pro marketing a publicitu daného místa či aktivity. Spektrum záběrů je při tom opravdu různorodé – od přenosů z měst, pláží či zoologických zahrad přes konstrukci staveb až po kamery mířící na divoce hnízdící orly.


Hnízdo mořských orlů Lotyšsko

Inspirace pro výběr vhodné kamery 

Kromě toho, že CamStreamer Live Gallery agreguje populární YouTube streamy z celého světa, nabízí navíc možnost jednoduše si vyfiltrovat si záběry z různých lokalit a různých typů kamer Axis a lépe tak posoudit vhodnost instalace a parametry kamer v praxi. V tom pomáhají detailnější informace o zobrazené scéně a technickém řešení, které uživatel Live Gallery najde. „Ačkoli správné nastavení kamer zveřejněných v CamStreamer Live Gallery je vždy v rukách provozovatele vysílání a nemůže tedy sloužit jako univerzální příklad, galerie pěkně dokresluje technologický vývoj za poslední roky a různorodost portfolia značky Axis, od jednoduchých fixních kamer dřívějšího data až po nejnovější otočné kamery s vysokým rozlišením a skvělým zpracováním světelných podmínek,“ dodává Dalibor Smažinka ze společnosti Axis Communications. 

Živé streamy můžete najít v galerii zde: https://camstreamer.com/live

Tiskové materiály TAKTIQ COMMUNICATIONS