časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB uvádí na trh nejrychlejší nabíjecí stanici elektromobilů na světě

5. 10. 2021 | ABB s.r.o. | www.abb.com

  • Dokáže nabít elektromobil na dojezd 100 km za méně než tři minuty
  • Jediná nabíjecí stanice navržená pro nabíjení až čtyř vozidel najednou
  • Ideální pro nabíjení vozových parků, pro čerpací stanice, městské dobíjecí stanice a parkoviště v obchodních centrech

ABB uvádí na trh nejrychlejší nabíjecí stanici elektromobilů na světě

Společnost ABB uvádí na trh inovativní nabíjecí stanici typu "vše v jednom" pro elektromobily, nabízející nejrychlejší nabíjení na trhu.

Nová nabíjecí stanice Terra 360 společnosti ABB je modulární nabíjecí stanice, která díky systému dynamického sdílení výkonu může současně nabíjet až čtyři vozidla. Pro řidiče to znamená, že nebudou muset čekat, až si řidič před nimi dobije baterie. Jednoduše se připojí k další zástrčce. Nabíjecí stanice má maximální výkon 360 kW a je schopna nabít elektromobil do 15 minut. Tím uspokojí potřeby různých uživatelů elektromobilů, ať již potřebují svůj vůz rychle plně nabít, nebo jen dobít baterii během nákupu.

Vzhledem k tomu, že vlády po celém světě v rámci boje proti klimatickým změnám podporují přechod na elektromobilitu, je poptávka po nabíjecí infrastruktuře pro elektromobily, zejména po nabíjecích stanicích, které jsou rychlé, pohodlné a snadno ovladatelné, vyšší než kdy jindy," uvedl Frank Muehlon, prezident divize E-mobilita společnosti ABB. „Nabíjecí stanice Terra 360 s flexibilními možnostmi nabíjení je klíčem k uspokojení této poptávky a podpoří rychlejší zavádění e-mobility po celém světě."

ABB uvádí na trh nejrychlejší nabíjecí stanici elektromobilů na světě

„Pro společnost ABB, která je celosvětovým lídrem v oblasti rychlého nabíjení elektromobilů, je velmi vzrušující hrát klíčovou roli při vytváření nízkouhlíkové společnosti," řekl Theodor Swedjemark, ředitel komunikace a udržitelnosti společnosti ABB. „Vzhledem k tomu, že silniční doprava se na celosvětových emisích CO2 podílí téměř pětinou, je e-mobilita klíčová pro dosažení cílů stanovených v Pařížské dohodě, přijaté na Klimatické konferenci v Paříži. Půjdeme světu příkladem i tím, že celý náš vozový park čítající více než 10 000 vozidel přejde na vozidla neprodukující emise.“

Nabíjecí stanice Terra 360, která bude v Evropě v prodeji od konce roku 2021 a v USA, Latinské Americe a asijsko-pacifickém regionu v roce 2022, je navržena s ohledem na každodenní potřeby a očekávání řidičů elektromobilů. Díky tomu, že ABB mohlo využít bohaté zkušenosti z provozu své rozsáhlé instalované základny, poskytuje nabíjecí stanice Terra 360 rychlost a pohodlí a díky intuitivnímu ovládání se snadno používá.

Inovativní systém osvětlení provádí uživatele procesem nabíjení a ukazuje stav nabití (SoC) baterie elektromobilu i zbývající čas do konce optimálního nabíjení. Nejrychlejší nabíjecí stanice elektromobilů na světě umožňuje bezbariérovou obsluhu a je vybavena ergonomickým systémem vedení kabelů, který pomáhá řidičům rychle se připojit s minimální námahou.

Kromě toho, že nabíjecí stanice Terra 360 budou moci využívat řidiči elektromobilů na čerpacích stanicích, v obchodech a nákupních centrech, instalovat a využívat je k nabíjení firemních elektromobilů, dodávek a nákladních vozidel ve vozovém parku bude možné také v komerčních a firemních prostorech. Majitelé si tak budou moci buď přes noc plně nabít až čtyři vozidla najednou, nebo přes den rychle dobít vozidlo na menší dojezd. Díky tomu, že nabíjecí stanice Terra 360 jsou malých rozměrů, lze je instalovat také v menších depech nebo na parkovištích s nedostatkem místa.

Nabíjecí stanice Terra 360 jsou plně přizpůsobitelné požadavkům zákazníka. Vzhled stanice je možné personalizovat použitím různých fólií nebo změnou barvy světelných LED pásků. K dispozici je také možnost využít integrovanou 27" reklamní obrazovku pro přehrávání videí a obrázků.

 

Společnost ABB je celosvětovým lídrem v oblasti infrastruktury pro elektromobily a nabízí celou řadu řešení pro nabíjení a elektrifikaci elektromobilů, elektrických a hybridních autobusů, dodávek, nákladních automobilů, lodí a železniční dopravy. Společnost ABB vstoupila na trh e-mobility již v roce 2010 a do dnešní doby prodala více než 460 000 nabíjecích stanic pro elektromobily na více než 88 trzích, přes 21 000 DC rychlonabíjecích stanic a 440 000 AC nabíjecích stanic, včetně stanic prodávaných prostřednictvím dceřiné společnosti Chargedot.

Vysoce výkonné nabíjecí stanice ABB jsou instalovány po celém světě díky partnerství ABB s mezinárodními provozovateli nabíjecích stanic, jako jsou společnosti IONITY a Electrify America.

Další informace o technologiích ABB pro nabíjení elektromobilů ABB najdete na: www.abb.com/ev-charging.