časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ABB Česká republika v roce 2015 zaznamenala růst tržeb

4. 2. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Společnost ABB Česká republika dnes oznámila své hospodářské výsledky za rok 2015, v nichž vykázala tržby ve výši 14 miliard Kč. Společnost zažila úspěšný rok a řadí se mezi významné členy koncernu ABB.

ABB Česká republika v roce 2015 dosáhla tržeb ve výši 14 miliard Kč, což je téměř o 4 % více než v roce 2014, kdy tržby činily 13,5 miliardy Kč. Během roku společnost výrazně investovala do nových výrobních kapacit s cílem dále maximalizovat růstové příležitosti v souladu se strategií ABB Next Level, a tím lépe uspokojovat potřeby zákazníků. 

Spolehlivá výrobní základna v celé zemi

ABB má v České republice sedm výrobních závodů (v Praze, Brně, Ostravě, Trutnově a Jablonci nad Nisou), čtyři výzkumná a vývojová centra a dvě velká inženýrská centra (v Ostravě a Plzni), jejichž úkolem je vyvíjet inovativní technologie, které jsou přínosem pro moderní společnost.

ABB patří mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele v zemi. To potvrzuje i přední umístění v žebříčku průzkumu „TOP Zaměstnavatelé″, v níž studenti vysokých škol zvolili ABB jako čtvrtého nejatraktivnějšího zaměstnavatele v kategorii „Automobilový & strojírenský průmysl″. Současně získala v nedávné době celou řadu ocenění. Umístila se například na 10. místě soutěže Exportér roku 2015 a také v žebříčku Czech Business Superbrands 2015 mezi 200 výjimečně silnými B2B značkami na českém trhu.               

Představení prvního robota, který skutečně dokáže skutečně spolupracovat s lidmi, na českém trhu

Společnost ABB rozšířila své výrobní kapacity díky výrazným investicím v hodnotě 50 milionů USD (přibližně 1,3 miliardy Kč). Nově vybudované prostory v Brně pro výrobu vzduchem izolovaných rozváděčů vysokého napětí a přístrojových transformátorů jsou vybaveny speciálně automatizovanými linkami. Tento závod je jedním z největších a nejmodernějších závodů tohoto typu na světě.

V Trutnově byl na zelené louce postaven zcela nový závod pro největší evropské inženýrské centrum ABB pro řízení a automatizaci rozvoden. Tyto investice zajišťují, že řešení společnosti ABB budou i v budoucnu zvyšovat efektivnost, produktivitu a kvalitu provozních činností zákazníků. Inovace zůstává hybnou silou ABB.

Dalším hlavním milníkem roku 2015 bylo představení robota YuMi® v České republice – prvního robota na světě se dvěma pažemi, který skutečně dokáže spolupracovat s lidmi. Předtím byl robot úspěšně uveden na trh v dubnu 2015 na veletrhu Hannover Messe. YuMi je klíčovým prvkem ABB v oblasti Internetu věcí, služeb a lidí. YuMi je určený pro novou éru automatizace, například pro montáž malých součástí, kde lidé pracují na stejných úkolech společně bok po boku s roboty. Uvedením robota YuMi ABB opět posouvá hranice robotické automatizace a zásadním způsobem rozšiřuje rozsah průmyslových procesů, které lze automatizovat pomocí robotů.

K dalšímu úspěchu v roce 2015 patřilo vyrobení v pořadí stomiliontého kompletu z designové řady vypínačů a zásuvek Tango®. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších řad domovního elektroinstalačního materiálu, která současně v loňském roce oslavila své 20. výročí uvedení na český trh. 

ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách a zaměstnává více než 3 400 lidí.

Tiskové materiály ABB

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz