časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Úvod do projektování elektroinstalací

26. 10. 2015 | L.P.Elektro s.r.o. | www.lpelektro.cz

Během dvou dnů Vám pomůžeme stát se z elektrotechnika projektantem elektroinstalací. Připravili jsme školení pro všechny, kdo už s projektováním začali i pro ty, kteří se na profesní kariéru projektanta elektrických instalací teprve chystají. Bez rozdílu všichni potřebují získat základní přehled v aktuálně platné legislativě a normách. K tomu základy dimenzování a jištění, něco málo informací o ochraně před bleskem a přepětím a pohled z hlediska požární ochrany.

Na úvod školení seznámí Ing. Hlavatý účastníky s tím, kdo a co je oprávněn projektovat, včetně toho jaké formální požadavky musí projektant splnit. Na něho naváže Ing. Horák se základy jištění a dimenzování elektrických obvodů. V dalších přednáškách ukáže Ing. Hlavatý jednoduchou, ale skutečnou projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení a zasadí ji do souvislostí. Vysvětlí návaznosti na další normy a vyhlášky, které je nutné při projektování respektovat. Závěrečné přednášky prvního dne školení budou věnovány přehledně využití vhodného programového vybavení pro projektování. Praktická část bude zastoupena prezentací výpočtového programu Pavouk pro návrh jištění a dimenzování vedení.

Přednášky druhého dne zahájí Ing. Dvořáček, který probere základní okruhy norem pro bezpečnost před úrazem elektrickým proudem a to včetně tak někdy podceňovaného pospojování nebo stanovení vnějších vlivů. S navrhováním ochrany před bleskem a přepětím podle současných, nedávno modernizovaných norem seznámí účastníky školení soudní znalec Ing. Kutáč. Celé školení bude dokončeno ještě přednáškami o požadavcích z hlediska požární ochrany.

I po dvou dnech naplněných přednáškami se nový projektant může dostat do situace, kdy bude hledat další informace. Ten, kdo absolvuje naše školení, ale nemůže zabloudit a bude se výborně orientovat ve světě norem, vyhlášek a předpisů. Zúčastněte se školení, na kterém přednášejí výborní odborníci s dlouholetou praxí.

Akce se koná 26. a 27. 11. 2015 v hotelu Pramen, Za Černým mostem 3/362.

Detailní informace a přihláška