časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Setkání odborníků na stavebním veletrhu IBF

2. 4. 2015 | Veletrhy Brno, a.s. | www.bvv.cz

Stavební veletrh IBF, který se koná od středy 22. do soboty 25. dubna 2015, se opět po roce stane jak místem pro představení nových technologií a technických řešení, tak i setkáním odborníků ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně se uskuteční také veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX.

Novinky, trendy a bezplatné odborné poradenství

Vystavovatelé stavebního veletrhu IBF představí novinky a trendy ve všech oborech stavebnictví a technického zařízení budov, nezávislá poradenská centra pak umožní porovnat různé alternativy řešení konkrétních plánů na stavbu či rekonstrukci a nalézt tak optimální řešení. Poradenská centra jsou k dispozici po celou dobu konání veletrhu a to zcela zdarma. Organizována jsou ve spolupráci s oborovými asociacemi a svazy a budou se věnovat například problematice správných technologických postupů, aplikaci právních norem či energeticky úspornému stavění. Stranou pozornosti nezůstane ani problematika technického zařízení budov.

Nová zelená úsporám a Operační program Životní prostředí na stavebním veletrhu IBF

Aktuální výzvy a dotační možnosti zaměřené na úspory energií a lepší způsoby vytápění obytných domů, které nabízí program Nová zelená úsporám, a také novinky v Operačním programu Životní prostředí 2014–2020 vám představí Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR. Denně od 13 hodin a poté v každou celou hodinu se můžete také zúčastnit seminářů na našem stánku, kde vám představíme postup k získání dotace v programu Nová zelená úsporám krok za krokem.

Témata, která hýbou nejen světem stavebnictví

Nabídku vystavovatelů doplní odborný doprovodný program, který se bude věnovat mnoha tématům aktuální nejenom ve světě stavebnictví. Zahajovací konference se zaměří na problematiku církevních a historických staveb z pohledu stavby, obnovy a správy jednotlivých objektů. Z dalších témat můžeme zmínit například trvale udržitelné stavebnictví, geodézii ve stavebnictví a průmyslu, inovace a technologie v rozvoji regionů, podoby současné modulární architektury nebo inteligentní budovy a města.

Novela zákona o památkové péči a možnosti financování

Zahajovací konference veletrhu se zaměří na problematiku církevních a historických staveb z pohledu stavby, obnovy a správy jednotlivých objektů v kontextu novelizace zákona o památkové péči. Konference je rozdělena do tří tematických bloků – první z nich se věnuje legislativě a financování obnovy a údržby památek. Druhý blok se zaměří na specifické problémy při obnovách a údržbě památek. A třetí blok představí

příklady realizace obnovy památek, historických a církevních staveb. Speciálním exponátem, který bude k vidění po celou dobu konání veletrhu, bude model kopule Národního muzea.

Trvale udržitelná výstavba 2015

Druhý ročník konference přiblíží pojem „trvale udržitelná výstavba“ odborné veřejnosti a současně chce motivovat stavební firmy k řešení této problematiky. V úvodu konference zazní evropský i český legislativní rámec pro tuto problematiku a vize dalšího vývoje. Konference se tematicky zaměří především na budovy veřejného sektoru, objeví se také příspěvky konkrétních firem, které si tento pojem zařadily do své firemní strategie a přednesou zde své zkušenosti. Odborným garantem je Národní stavební centrum a Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj.

 

Chyby a problémy v navrhování a realizaci plochých a šikmých střech

Konference, která se uskuteční v rámci Fóra střech, nabídne detailní informace o navrhování střech při použití různých střešních materiálů, ať už se jedná o tepelné izolace či střešní krytinu. Mezi témata přednášek budou patřit také nejčastější chyby střech, jejich příčiny a následky při navrhování a realizaci. Účast přislíbili techničtí odborníci s dlouholetými zkušenostmi a praxí v navrhování či realizaci střech. Součástí Fóra střech bude také slavnostní vyhlášení výherců ankety Střecha roku.

Veletrh PTÁČEK při veletrhu IBF
Souběžně se Stavebním veletrhem IBF bude probíhat v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK - velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 24. a v sobotu 25. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK - velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 130 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Zvýhodněné vstupenky získáte na www.bvv.cz/ibf – odkaz VSTUPENKY & REGISTRACE. Vyberte stavební veletrh IBF, zaplaťte online, a navštivte veletrh za 80 Kč. Sleva platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu.