časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Logická mobilní hra „Zrecykluj to!“ naučí správně recyklovat elektrozařízení

12. 6. 2019 | EKOLAMP s.r.o. | www.ekolamp.cz.

Cílem hry je zábavnou formou širokému publiku vysvětlit, že elektroodpad nepatří do popelnice, ale na sběrné místo, odkud se dostane k recyklaci.


Hra Zrecykluj to! přináší kromě zábavy i informace, proč je důležité vysloužilé elektro recyklovat. Například blikající zářivku v kuchyni je potřeba vyměnit za novou a tu starou odnést k recyklaci, protože obsahuje malé množství rtuti

Nová mobilní hra „Zrecykluj to!“ zaměstná mozkové závity a zároveň zábavnou formou informuje o tom, proč a jak recyklovat vysloužilá elektrozařízení. Hráči procházejí domem, v němž musí vyřešit 24 logických hádanek, aby se úspěšně dostali do cíle. Úkoly jsou určeny pro hráče ve věku od cca 12 let. Hru však mohou hrát i děti mladší, nejspíš ale budou potřebovat pomoc rodičů. Hra je nyní ke stažení zdarma pro platformy Apple (iOS) a Android.


Na sběrném dvoře musí hráč vyřazená elektrozařízení také správně roztřídit. Každý typ elektroodpadu se totiž recykluje jiným způsobem

„Každý úkol se skládá z několika kroků, které je potřeba udělat ve správném pořadí. Hráč musí prověřit funkčnost některých elektrozařízení a zkusit je opravit. Občas k tomu bude potřebovat nějaký nástroj, který najde někde v místnosti. Nefunkční přístroje pak odnese na sběrné místo k recyklaci,“ shrnuje Zuzana Adamcová, zástupkyně kolektivního systému EKOLAMP, který zajišťuje zpětný odběr a zpracování elektrozařízení. Cílem hry je zábavnou formou širokému publiku vysvětlit, že elektroodpad nepatří do popelnice, ale na sběrné místo, odkud se dostane k recyklaci. 

App store Google play
       

 

Tiskové materiály EKOLAMP