časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jubilejní šedesátý MSV hlásí vyprodané pavilony

22. 7. 2018 | Veletrhy Brno, a. s. | www.bvv.cz

Mezinárodní strojírenský veletrh oslaví kulaté výročí novým logem, unikátní výstavou legend československého průmyslu a především obrovskou účastí 1650 firem. Od 1. do 5. října 2018 čeká návštěvníky brněnského výstaviště přehlídka nejmodernějších technologií v plně vyprodaných pavilonech.

O letošní jubilejní Mezinárodní strojírenský veletrh je obrovský zájem. Firmy se snaží co nejlépe prezentovat a objednávají více plochy. Už nyní máme kompletně vyprodáno, volná místa zbývají pouze na venkovních plochách a na pavilony máme čekací listinu,“ informovala ředitelka projektu Radmila Svobodová.

Společně s jubilejním 60. ročníkem MSV se uskuteční dalších pět specializovaných veletrhů, které se na brněnské výstaviště vracejí vždy v sudých letech. IMT bude přehlídkou kovoobráběcích a tvářecích strojů, FOND-EX se zaměří na slévárenství, WELDING na svařovací techniku, PROFINTECH představí technologie pro povrchové úpravy a PLASTEX je veletrhem plastů, pryže a kompozitů. Šestice veletrhů společně zaplní celé výstaviště a pořadatelé očekávají, že do Brna přijede vystavovat 1650 firem ze 33 zemí.

Stejně jako v minulých letech bude přibližně polovina vystavovatelů zahraničních. Nejvíce jich přijede z Německa a početné zastoupení budou mít také Slovensko, Itálie a Rakousko. Mimořádně rozsáhlá účast se letos očekává z Ruska, které se představí i prostřednictvím svých regionů a největší vystavovatel Rosatom obsadí svým stánkem čtvrtinu pavilonu Z. Stejně velkou část z plochy pavilonu Z si letos “ukrojí” firmy z Číny a v pavilonu A1 návštěvníci určitě nepřehlédnou průmyslovou produkci Taiwanu. Ohlášena je také řada zahraničních oficiálních účastí, a to konkrétně ze Slovenska, Číny, Francie, Indie, Itálie, Rakouska, Koreje, Ruska a Taiwanu. Tradicí je oficiální expozice německé spolkové země Bavorsko a společný stánek tří spolkových zemí středního Německa - Saska, Durynska a Saska-Anhaltska - pod hlavičkou “Mitteldeutschland” .

Tiskové materiály Veletrhy Brno