časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ZPA Pečky dodala komponenty do čínské JE Tianwan

20. 7. 2016 | ZPA Pečky | www.zpa-pecky.cz

Společnost ZPA Pečky 13. července 2016 vyexpedovala 8 dmychadel do primárního okruhu třetího bloku Tianwanské jaderné elektrárny v Číně. Na JE Tianwan v současnosti fungují 2 bloky, začátek exploatace třetího bloku je naplánován na únor 2018 a čtvrtého na prosinec 2018. Společnost ZPA Pečky má uzavřeny kontrakty na dodávky do obou těchto bloků.

ZPA PečkyPo událostech ve Fukušimské jaderné elektrárně se na celém světě zvýšily požadavky na kvalitu komponentů. Proto nedílnou součástí dodávky do JE Tianwan bylo i 560 šanonů technické dokumentace, kterou je nutné vyhotovit v souvislosti s těmito požadavky. „Soustavně se seznamujeme s novými bezpečnostními standardami, reagujeme na ně, zlepšujeme technické a bezpečnostní parametry našich výrobků, a proto jsme schopni stále dodávat naše zařízení na všechny reaktory ruského typu, které staví ruská korporace pro atomovou energii Rosatom“, řekl výkonný ředitel ZPA Pečky Jan Bulíček.

„S Rosatomem spolupracujeme již delší dobu, více než 20 let. ZPA Pečky je osvědčený dodavatel Rosatomu a společností, které k Rosatomu patří. Splňujeme všechny požadavky, a proto opakovaně dostáváme zakázky. Například v roce 2014 jsme dodali zboží v hodnotě 1 milionu eur, v roce 2015 v hodnotě 920 tisíc eur. Pro letošek máme i kontrakt na dodávky elektrických pohonů do Běloruské JE. Naše elektrické pohony již pracují skoro na všech jaderných elektrárnách, které Rosatom vybudoval v Rusku i v zahraničí – Kudankulam, Bushehr, jaderné elektrárny na Slovensku, samozřejmě v České republice – Temelín a Dukovany, na všech šesti blocích. Dodáváme také do projektů, které jsou ve výstavbě – do Leningradské jaderné elektrárny, Běloruské a Rostovské JE. Také aktivně pracujeme v projektu Kudankulam“, dodává Jan Bulíček.

ZPA Pečky

Podle něj předností ZPA Pečky je, že elektrické pohony vyrábí více než 50 let a nepřetržitě se snaží zvýšit jejich technickou úroveň. „Naším cílem není jen pouhý prodej komponent, ale následně i zajištění jejich servisu. Snažíme se vymyslet technická řešení podle zvláštních požadavků klientů. Současně se zabýváme i výrobou armatur a elektrických pohonů a náš vývoz bychom chtěli rozšířit i o tuto komoditu," říká Jan Bulíček.

U expedice dmychadel byla přítomna i delegace Obchodního zastoupení Ruské federace v Česku v čele s obchodním radou Sergejem Stuparem. V rámci setkání probrali zástupci Obchodního zastoupení a ZPA Pečky možnosti spolupráce s ruskými firmami v oblasti rozvoje obchodu a dodávek například elektrických pohonů, dmychadel, převodovek a servomotorů pro energetické projekty v Rusku a dalších zemích světa.

Tiskové materiály ZPA Pečky

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021