časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Začíná největší vědecký festival v České republice. Týden vědy a techniky AV ČR 2017

6. 11. 2017 | Týden vědy a techniky AV ČR | www.tydenvedy.cz

Festival Týden vědy a techniky AV ČR, organizovaný pod hlavičkou Akademie věd, nabízí více než 500 akcí po celé České republice. Dny otevřených dveří vědeckých pracovišť, přednášky, výstavy, science show, workshopy a mnohé další akce s vědeckou tematikou je možné navštěvovat od pondělí 3. listopadu do neděle 12. listopadu 2017. Na veškerý program je vstup zdarma a ještě zbývá několik volných míst, které je možné rezervovat na webu www.tydenvedy.cz.

Potraviny pro budoucnost – to je jedno z témat, kterému se mimo jiné věnuje sedmnáctý ročník festivalu a s nímž se po celé pondělí mohou seznámit návštěvníci budovy Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze. Každý další všední den se pak zaměří na jedno z následujících témat: superlasery, medicína – civilizační choroby, nanotechnologie a informatika, robotika a umělá inteligence. Festival je určen nejenom žákům základních a studentům středních škol, ale i široké veřejnosti. O víkendu se na zajímavý program mohou těšit i rodiny s dětmi.

Zájemcům o vědu se dnešním dnem také otevírají dveře do ústavů Akademie věd ČR. Kromě exkurzí po laboratořích si jejich pracovníci připravili i další atraktivní program – například v podobě přednášek či workshopů.

Centrem festivalového dění je Praha, ale akce s vědeckou tematikou je možné navštívit po celé republice – několik z nich hostí každé krajské město i menší města. Otevřena budou planetária, hvězdárny, muzea či vědecké knihovny, zajímavý program nabízí též některá kina.

Přednášky v hlavní budově Akademie věd se vysílají živě na festivalovém webu a přednášky jednotlivých dní budou archivovány na kanálu YouTube i po skončení festivalu.  

Tiskové materiály Týden vědy a techniky