časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

WAGO chystá posvícení

15. 4. 2017 | WAGO-Elektro spol. s r.o. | www.wago.cz

Společnost WAGO zve své přátele a známé na akci zvanou Posvícení. Co se vlastně skrývá za mnohoslibným názvem? Je to něco pro fajnšmekry?

Samozřejmě ano. Ale nenapínejme … Jde o sérii seminářů vzdělávajících ve dvou souvisejících oblastech: řízení osvětlovacích soustav a sběr a správa energetických dat.

WAGO chystá posvícení

Semináře jsou naplánovány jako roadshow na čtyři termíny, každý v jiném městě:
26. dubna – Ostrava
27. dubna – Brno
10. května – Plzeň
11. května – Praha

Část Lighting management se věnuje stejnojmennému systému pro inovativní řízení osvětlení velkých prostorů, např. výrobních a logistických hal. Systém vyniká svou modularitou (vhodností pro různě velké prostory), a především zbrusu novým softwarem, díky kterému není třeba znalost programování. Účastníci zjistí možnosti úspor plynoucí z řízení osvětlení, naučí se, jak správně vybrat jednotlivé komponenty řídicího systému WAGO-I/O-SYSTEM 750 a jak kombinovat řízení osvětlení pomocí sběrnice DALI s ovládáním osvětlení klasickým způsobem zapnout/vypnout. Na demonstrátoru se svítidly bude ukázána jednoduchá parametrizace a diagnostika systému přímo přes jeho webový server.

WAGO chystá posvícení

Druhá část věnovaná systému Energy Management bude zaměřena na modulární hardware a software pro měření, ukládání a zobrazení naměřených energetických dat. Systém umožňuje připojit různorodé výstupy ze zařízení měřících spotřebu (elektrické energie plynu, vody, tepla/chladu) a také další senzory měřící fyzikální veličiny (např. teplotu) či převedené na unifikované signály (0 až 10,0 nebo 4 až 20 mA). Tímto rozsahem jsou pokryty veškeré měřiče a signály používané pro sběr dat v oblasti energií. Systém bude představen v návaznosti na normu ČSN EN ISO 50001. Školitelé firmy WAGO vám představí, jak jednoduše nastavit systém pomocí integrovaného webového serveru a sbírat naměřené hodnoty v čase do souboru CSV.

Další informace a přihlášku naleznete zde.


Vyšlo v časopise Elektro č. 4/2017 na straně 43.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021