časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Vysoká rychlost až do konce díky modulu EPIC® MH Gigabit Modul

1. 10. 2019 | LAPP Czech Republic s.r.o. | www.lappgroup.cz

Naše vysokorychlostní kabely ETHERLINE® najdete všude tam, kde je potřeba v průmyslovém prostředí rychle, bezpečně a beze ztrát přenášet obrovské objemy dat. Ta jsou rozdělena do různých kategorií, zvaných „Cat.“. Čím vyšší Cat., tím větší přenosová rychlost a frekvenční rozsah (jinými slovy, čím vyšší kategorie, tím lépe bude datový kabel pracovat). Kabely Cat.7 poskytují v současné době nejrychlejší a nejlepší přenosové rychlosti v průmyslu: 10 gigabitů za sekundu a frekvence 600 megahertzů. Podkategorie Cat.7A zvládne dokonce 1 000 megahertzů, desetkrát více, než nabízí kabel Cat.5.

Konektory na obou koncích kabelů byly dosud jedinou slabinou při přenosu dat. Zatímco kabely Cat.7 dokáží přenášet data beze ztrát, výkon klesá při kontaktu kabelu s konektorem. Ale nezoufejte! Naši vývojáři produktů našli řešení.EPIC® MH Gigabit Modul je první konektor pro kabely kategorie Cat.7 vhodný pro průmyslové aplikace“, říká Stefan Koch. Konektor je speciálně přizpůsobený požadavkům vysokorychlostního kabelu. „Koncepce stínění je inovativní: stíní páry vodičů nejen před vnějšími vlivy, ale také před sousedním párem – po celé délce kabelu. Stáčené kontakty modulu jsou průmyslovým standardem a měly by být instalovány pomocí  krimpovacích kleští se 4 trny“, uvádí Koch, když vysvětluje výhody této inovace společnosti LAPP.

Náš vývojový tým při navrhování modulu EPIC® MH Gigabit Modul myslel dopředu. Potřeba kabelů a konektorů, které splňují tyto požadavky, časem poroste. Kamery s vysokým rozlišením pro kontrolu kvality, roboty a další průmyslové stroje, ve kterých se shromažďují obrovské objemy dat, které vyžadují přenosovou rychlost až 10 gigabitů za sekundu, se využívají stále častěji a hrají stále důležitější roli. Rychlý a bezztrátový přenos je pro řadu výrobců a poskytovatelů služeb zásadní. „Standard Cat.7 je prozatím potřeba použít jen v průmyslovém prostředí“, dodává Stefan Koch. Cat.5 bude nadále hlavní kategorií používanou v domácnostech. Dosahuje rychlosti signálu až 100 megahertzů a přenosové rychlosti 1 gigabit za sekundu. Komponenty Cat.6  jsou vhodné pro všechny druhy sítí, a proto se v současnosti používají také v průmyslu.

Náš modulární systém konektorů EPIC® nám dává také konkurenční výhodu v podobě modulu EPIC® MH Gigabit Modul, jelikož umožňuje úpravy a změny připojení dle konkrétních potřeb. Uživatelé tak mohou kombinovat funkce více kabelů do jednoho konektoru a objednávat u nás velmi malá množství konektorů upravených dle svých požadavků.

Tiskové materiály LAPP Czech Republic

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021