časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výměna dat se synchronizací katalogových položek

13. 11. 2014 | |

Na trh bylo uvedeno pokročilé rozhraní mezi prostředími EPLAN a Teamcenter. Rozhraní umožňuje obousměrnou synchronizaci katalogových položek v knihovnách dílů E-CAD a PLM. Synchronizace může být automatická v pravidelných intervalech nebo manuální na vyžádání. Nové rozhraní zahrnuje funkce pro pořizování a aktualizaci dat jednotlivých položek a podporuje nejnovější verze softwaru Teamcenter.

Funkce, které byly součástí předchozího rozhraní uvedeného na trh přibližně před rokem, sice byly zákazníky velmi dobře přijaty, ale uživatelé už netrpělivě čekali na rozhraní EPLAN – Teamcenter, které by umožnovalo spravovat kompletní dokumentaci elektrotechnických projektů. Dokumentace k projektu z platformy EPLAN nyní může být přímo zpracovávána v prostředí Teamcenter, který patří mezi nejrozšířenější software pro řízení životního cyklu dokumentace (Product Lifecycle Management) (PLM) . Modul pro integraci do Teamcenter umožňuje řešení EPLAN zcela integrovat do prostředí PLM. Elektroinženýři tak dostávají kompletní datový model digitálního modelu výrobku, který byl vytvořen mechanickou konstrukcí a tento model výrobku doplňují o další oborová data E-CAD, jako schémata zapojení, rozpisky materiálu a dokumentace EPLAN.

Tvorba, ukládání a revize kusovníků (seznamy materiálů BOM)
Rozhraní pokrývá základní požadavky na správu projektových dat - Design Data Management. Ty zahrnují správu konstrukčních dat EPLAN; otevírání, ukládání a revizi dat, podporu všech schvalovacích a změnových procesů, vytváření a aktualizaci výpočtů v EPLAN, obousměrnou synchronizaci atributů projektu, přebírání pravidel pro vytváření názvů a čísel položek z prostředí Teamcenter, vytváření, ukládání a aktualizaci kusovníků z prostředí EPLAN v Teamcenter a ověřování uživatelů EPLAN a jejich následnou autorizaci pro vstup do prostředí Teamcenter. Integrace funkcí Teamcenter do uživatelského rozhraní EPLAN umožňuje uživatelům snadno vstupovat do projektů Teamcenter ze svého důvěrně známého prostředí. Integrace EPLAN pro Teamcenter podporuje verze systému EPLAN 2.2, 2.3 a zakrátko i 2.4 a Teamcenter verze 9.1 a 10.1.

Tiskové materiály EPLAN

 

 

 

 

 


 

EPLAN ENGINEERING CZ, s.r.o.
České mládeže 1096
Liberec
460 06

Tel.: +420 485 161 097
e-mail: info@eplan.cz
www.eplan.cz

 





 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021