časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Všestranný měřicí přístroj ALMEMO 710

1. 5. 2019 | AHLBORN, spol. s r. o. | www.ahlborn.cz

ALMEMO 710 je přesný měřicí přístroj – datalogger pro měření mnoha fyzikálních, chemických a elektrických veličin. ALMEMO 710 je výrobkem německé firmy AHLBORN GmbH.

ALMEMO 710 je výrobkem německé firmy AHLBORN

Na velkém barevném dotykovém 5,7" podsvětleném grafickém displeji lze zobrazit numericky i graficky nejen měřené, ale i maximální, minimální, průměrné a vypočtené hodnoty. ALMEMO 710 má deset univerzálních vstupů. Vlastní snímače se připojují k přístroji patentovanými programovatelnými konektory. Přístroj ALMEMO 710 si automaticky přečte z konektoru, o jaký snímač jde, a sám se přenastaví na konkrétní veličinu a měřicí rozsah. Veškeré kalibrační křivky jednotlivých snímačů se také zadávají a ukládají přímo a jednoduše do ALMEMO konektoru, který je vždy nedílnou součástí snímače.

Firma AHLBORN GmbH nabízí ve svém katalogu řadu standardně dodávaných snímačů včetně naprogramovaných konektorů. Jestliže si zákazník přeje připojit snímače jiného výrobce nebo již vlastní snímače např. od starších přístrojů, lze samozřejmě zakoupit samostatně již naprogramované nebo nenaprogramované ALMEMO konektory. Naměřené hodnoty se ukládají do vnitřní paměti v předvoleném měřicím cyklu. Pro větší objemy dat slouží externí paměť tvořená klasickou SD kartou. Přístroj je jednoduchý na ovládání. Menu přístroje i software do PC jsou v českém jazyce.


Vyšlo v časopise Elektro č. 4/2019 na straně 49. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021