časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Verbatim představuje první komerčně dostupný VxRGB LED produkt

20. 5. 2013 | |

Verbatim představuje pro komerční využití Vivid Vision™, bodový LED světelný zdroj využívající VxRGB® technologii vyvinutou Mitsubishi Chemical Corporation, mateřskou společností Verbatimu.

Vivid Vision zajišťuje, že barvy a jemné detaily osvětlených předmětů jsou přesně vykreslovány díky jedinečné kombinaci červených, zelených a modrých luminoforů použitých ve fialovém, namísto modrého, LED čipu. Tento typ LED osvětlení obzvláště vynikne v prostorách, kde hrají významnou roli i malé rozdíly v barvách, odstínech a struktuře.

Vivid Vision, nyní dostupný v Evropě, je VxRGB LED světelný zdroj s paticí MR16 navržený tak, aby splňoval specifické požadavky pro profesionální využití v luxusních restauracích a hotelech, vysoce sofistikovaných prodejních místech a také v muzeích, kde kontrastní osvětlení zvýrazňuje jedinečné rysy uměleckých děl.

„S využitím technologií a know-how naší mateřské společnosti Mitsubishi Chemical Corporation, používají LED světelné zdroje Vivid Vision unikátní směs fosforu, která zajišťuje, že barvy jsou reprodukovány tak přesně, jak jen to je možné,” říká Jeanine Chrobak-Kando, manažerka pro rozvoj obchodních aktivit společnosti Verbatim.

"Hodnoty CRI nejsou pro tento typ specializovaného produktu až tak podstatné. Mnohem důležitější je splnit požadavky zákazníků a využít jedinečné vlastnosti světla pro živější a věrnější vnímání zobrazených objektů než kdykoliv před tím." MR16 LED žárovka je zdokonalená náhrada za typické 20W nízkonapěťové halogenové reflektory. Konkrétně 6,5W model (ekvivalent 20W žárovky) vytváří světelný tok 180 lumenů, má úhel paprsku přes 35°, barevnou teplotu 2900 K a index podání barev (CRI) 85.

"V budoucnu plánujeme rozšířit naše portfolio produktů založených na technologii VxRGB. Tato technologie nám nabízí větší volnost při vytváření výrobků se speciálním světelným výstupem pro potřeby speciálních instalací a požadavků zákazníků," vysvětluje Jeanine Chrobak-Kando.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021