časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh Prolight+Sound slaví 25. narozeniny

5. 2. 2020 | Anna Roubíková | Happy Materials, s. r. o. | www.messefrankfurt.cz

Mezinárodní veletrh osvětlovacích a zvukové techniky Prolight+Sound letos oslaví už své 25. narozeniny. Bude se konat ve dnech 31. března až 3. dubna 2020 na výstavních plochách zabírajících celou západní část frankfurtského veletržního a výstavního centra. Spolu s ním probíhá i hudební veletrh Musikmesse. Minulý rok oba veletrhy navštívilo přibližně 85 tisíc zájemců.

Novinkou letošního ročníku bude akce Future Hub, která poskytne výstavní plochu začínajícím eventovým firmám. Bude rozdělena na čtyři části: Start-up Area pro prezentaci start-upů, Campus nabídne informace o vzdělávacích institucích v oboru eventové techniky, Career Centre vytvoří prostor pro setkávání mezi potenciálními zaměstnanci a zaměstnavateli, a Networking Lounge nabídne prostor k diskusi mezi profesionály.

Další akce zaměřená na mladé talenty s názvem Future Talents Day proběhne hned první den konání veletrhu. Především pro studenty zde bude připraven speciální program, jehož součástí budou např. přednášky o možnostech uplatnění v zábavním průmyslu.

V posledních pětadvaceti letech je veletrh synonymem trendů a inovací v segmentu eventové techniky. Důležitou součástí doprovodného programu jsou vzdělávací platformy, např. oblíbená Prolight+Sound Conference, která se zaměří na témata, jež budou hrát velkou roli v budoucnosti oboru. Zajímavé přednášky nabídne i International Event Safety + Security Conference, kde budou přednášet a diskutovat experti o bezpečnosti na koncertech a podobných akcích.

Produktově se veletrh dělí na pět částí, kterými jsou ProAudio, ProLight, ProStage, ProMedia a ProEvent.

V sekci ProAudio v hale 8.0 budou probíhat přednášky, workshopy i výstavy. Součástí této sekce bude i nová Center Stage, jež nabídne přednášky z oblasti budoucnosti zvukové techniky a udržitelnosti. Fanoušci retro audiopřístrojů si nenechají ujít část Vintage Concert Audio Show, kde najdou přístroje z doby od 60. let minulého století až do roku 2000.

Sekce ProLight představí v nejmodernější hale 12.1 novinky a inovace ze světa osvětlovací techniky. Zde budou vystaveny projektory, bodové světlomety, osvětlovací systémy a živě předvedeny i působivé laserové a scénické efekty.

Sekce ProStage nabídne obor zaměřený na divadelní a jevištní vybavení a techniku, na niž bude letos zaměřena velká pozornost. V posledních několika letech počet vystavovatelů i návštěvníků z oblasti pódiové techniky, tribun, automatizační a závěsové techniky a specializovaných světelných a řídicích pultů pro divadelní prostory stále roste.

Segment ProMedia se představí v hale 11.0. Návštěvníci zde uvidí produkty z audiovizuální mediální techniky, např. velkoplošné displeje, digitální a interaktivní značení AVoIP, projekční techniku, konferenční a komunikační řešení i distribuce mediální techniky.

Pátá sekce ProEvent je určena především pro dodavatele eventové techniky a služeb od AR a VR inovací přes mobilní stany, atrakce až po softwarová řešení pro organizátory akcí. Diskutovat se zde bude také o problematice bezpečnosti akcí.

Více informací o veletrhu zájemci naleznou na webové stránce www.pls.messefrankfurt.com.

Vstupenky lze pořídit za zvýhodněnou cenu online na www.visitortickets.messefrankfurt.com.

Anna Roubíková, Happy Materials, s. r. o.,
Obchodní zastoupení Messe Frankfurt pro ČR a SR


Vyšlo v časopise Světlo č. 1/2020 na straně 41.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.