časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh FOR ARCH 2020 se zdarem

1. 10. 2020 | FCC Public | www.odbornecasopisy.cz

Neuvěřitelné se stalo skutkem! Veletržní správa PVA si může k nepřetržité řadě tří desítek stavebních veletrhů FOR ARCH připsat i ten jedenatřicátý, a to i přes nepříznivý vývoj a v situaci, která příliš nepřeje akcím tohoto druhu.

Neuvěřitelné se stalo skutkem! Veletržní správa PVA si může k nepřetržité řadě tří desítek stavebních veletrhů FOR ARCH připsat i ten jedenatřicátý, a to i přes nepříznivý vývoj a v situaci, která příliš nepřeje akcím tohoto druhu.

For Arch 2020

Veletrh byl slavnostně zahájen v úterý 22. září 2020 v prostorách výstaviště PVA EXPO Praha. Tuto nejvýznamnější událost oboru přijel osobně podpořit i ministr průmyslu a obchodu a místopředseda vlády Karel Havlíček, který mimo jiné prohlásil, že „stavebnictví jede pandemii navzdory“. Spolu s ním přestřihli symbolickou zahajovací pásku také náměstek ministra životního prostředí Vladislav Smrž, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR Jiří Nouza a předseda představenstva ABF Pavel Sehnal.

Po oficiálním zahájení se ministr vydal také na prohlídku výstavních hal, kde pozitivně zhodnotil organizaci akce i zavedená bezpečnostní opatření. Veletrh FOR ARCH v mimořádném souběhu s veletrhem FOR GARDEN se konal až do soboty 26. září 2020 za účasti téměř čtyř stovek vystavovatelů. Návštěvníkům byly nabízeny služby poradenských center napříč stavebními obory, včetně poradenství v oboru osvětlování ve stánku časopisu SVĚTLO z nakladatelství FCC PUBLIC. Proběhl také doprovodný program pro odborníky a širokou veřejnost.

Podle předpokladu se situace samozřejmě podepsala na počtu a složení vystavovatelů i na počtu návštěvníků. Ovšem pořadatel neponechal nic náhodě. Celá plocha spojených veletrhů byla rozdělena na menší okrsky dvojitým hrazením z mobilních kovových mříží, které se tak staly nepřehlédnutelnou dominantou celého veletrhu. Hrazení blokovalo přímé spojení mezi jednotlivými okrsky, takže bylo nutné přijmout nabízenou okliku – ven z haly a dalším vchodem zase dovnitř.

Nezbytné opatření – ochranné pomůcky každého účastníka – už se stalo zvykem, takže nikoho nepřekvapilo, i když možná chvílemi komplikovalo identifikaci povědomých tváří.

V každém případě patří obdiv vedení veletržní správy ABF a celému týmu odpovědných a výkonných pracovníků za odvahu, se kterou oba veletrhy zorganizovali, i za předvedení jakéhosi vzorového konceptu, jak lze i velkou akci uskutečnit za mimořádných podmínek.


EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021