časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Úsporu a plnou kontrolu vytápění přináší nová aplikace pro chytré telefony

19. 1. 2015 | ELKO EP | www.elkoep.cz

Česká společnost ELKO EP aktualizovala aplikaci pro mobilní telefony, která snižuje náklady na vytápění, umožňuje dálkovou regulaci jednotlivých radiátorů nebo nastavení týdenního programu. Aplikace je určena jak pro aktuální novinku - bezdrátové sady iNELS, jejichž prodej byl zahájen přes internetový obchod Alza.cz, tak pro další systémy inteligentní elektroinstalace iNELS. Aplikace je určena pro mobilní telefony s Androidem a lze ji bezplatně stáhnout na Google Play.

„Uživatelsky příjemné a intuitivní prostředí aplikace nabízí centrální řízení topení odkudkoli. Ve spojení s bezdrátovými termohlavicemi, které si rychle a jednoduše namontujete na svůj radiátor nebo elektrické podlahové vytápění, budete mít okamžitě pod kontrolou náklady na vytápění. Až 30% úspora, pohodlí a dálkové ovládání jsou hlavní benefity, které do každé domácnosti přináší bezdrátové systémy pro chytré domy iNELS. Nyní si dálkové ovládání topení může namontovat skutečně každý, neboť kompletní sadu včetně termohlavic lze nakoupit prostřednictvím internetového obchodu Alza.cz pod heslem iNELS,“ uvedl Boris Kamenický, manažer technického rozvoje ELKO EP.

Aktualizovaná aplikace je vhodná pro efektivní řízení teplovodního radiátorového vytápění ve spolupráci s bezdrátovými termohlavicemi (RFATV-1) a elektrického podlahového vytápění (ve spolupráci s teplotní jednotkou RFSTI-11B). Kromě možnosti okamžitého ovládání topení z jakéhokoli místa umožňuje inovovaná aplikace přednastavení teplotních režimů (minimum, útlum, normal, komfort), nastavení týdenního programu, hromadné ovládání topných zón a měření aktuální teploty v bytě či domě.

Kromě centrálního dálkového ovládání topení obsahuje nová aplikace pro chytré domy iNELS další funkce, například spínání světel, spotřebičů (například domácí spotřebiče, garážová vrata, žaluzie, ventilátor) nebo ovládání kamerového systému. 

Tiskové materiály ELKO EP 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021