časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Univerzální měřicí přístroj ALMEMO 2690-8 A – datalogger

6. 11. 2019 | Ahlborn měřicí a regulační technika, spol. s r. o. | www.ahlborn.cz

ALMEMO 2690-8 A je přesný měřicí přístroj – datalogger k měření mnoha fyzikálních, chemických a elektrických veličin, jehož výrobcem je německá firma AHLBORN GmbH. Na jeho podsvětleném grafickém displeji lze numericky i graficky zobrazit nejen měřené, ale i maximální, minimální, průměrné a vypočtené hodnoty.

Univerzální měřicí přístroj ALMEMO 2690-8 A – datalogger

ALMEMO 2690-8 A má pět univerzálních vstupů a jednotlivé snímače se k němu připojují programovatelnými konektory ALMEMO, patentovanými firmou AHLBORN GmbH. Přístroj z konektoru ALMEMO automaticky přečte, o jaký snímač jde, a sám se přednastaví na konkrétní veličinu a měřicí rozsah. Veškeré kalibrační křivky jednotlivých snímačů se také zadávají a ukládají přímo a jednoduše do konektoru ALMEMO, který je vždy nedílnou součástí snímače. Tento systém umožňuje připojit snímač do libovolného vstupu tohoto i jakéhokoliv jiného přístroje ALMEMO, aniž by byla zhoršena přesnost měření.

Firma AHLBORN GmbH ve svém katalogu nabízí řadu standardně dodávaných snímačů včetně naprogramovaných konektorů ALMEMO. Přeje-li si zákazník připojit snímače jiného výrobce nebo vlastní snímače, například od starších přístrojů, lze samostatně zakoupit již naprogramované, resp. nenaprogramované konektory ALMEMO.

Naměřené hodnoty se ukládají do vnitřní paměti v měřicím cyklu předvoleném zákazníkem. Pro větší objemy dat slouží externí paměť tvořená klasickou kartou SD. Přístroj je jednoduchý na ovládání a jeho menu i software do PC jsou v českém jazyce.

AHLBORN měřicí a regulační technika, spol. s r. o.
Dvorecká 359/4, 147 00 Praha 4
tel.: +420 261 218 907, e-mail: ahlborn@ahlborn.cz, www.ahlborn.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 11/2019 na straně 49. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021