časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Unikátní technologie ABB oceněna Zlatým Amperem

24. 3. 2014 | |

Společnost ABB, přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, získala prestižní ocenění Zlatý Amper 2014 za nejpřínosnější exponátveletrhu. Jedná se o světovou novinku - koncept vysokonapěťového rozváděče UniGear Digital, kompletně vyvinutý v brněnském závodě ABB. Tento závod patří mezi největší světové výrobce v oblasti vysokonapěťových rozváděčů a přístrojových transformátorů. O unikátní koncept rozváděče již projevili zájem zákazníci v mnoha zemích. Kromě výrazné redukce nákladů na provoz jim přináší benefity v oblastech provozní spolehlivosti, rychlosti dodávky a aplikování nejmodernějších systémů komunikace.

Koncept UniGear Digital vychází z tradičního vysokonapěťového rozváděče společnosti ABB s novými integrovanými senzory měření proudu a napětí. 
 
Pro komunikaci využívá standardu IEC 61850 ve spojení s nejnovější řadou ABB inteligentních elektronických zařízení pro chránění a ovládání. Výsledkem je originální řešení pro náročné aplikace vhodné také pro Smart Grids. Díky jednoduššímu procesu specifikace a projektování, dochází k výraznému zkrácení doby potřebné k výrobě. Koncept zapojení zkracuje také čas potřebný na instalaci a uvádění rozváděče do provozu.
Inteligentní začlenění nejmodernějších technologií v rozváděči přináší zvýšenou provozuschopnost a bezpečnost zařízení. Redundantní komunikační rozhraní zvyšuje spolehlivost přenosu dat. UniGear Digital vychází z ověřených ABB technologií a z dlouhodobých zkušeností v oblasti výroby vysokonapěťových rozváděčů.


Více o konceptu 
UniGear Digital
Tiskové materiály ABB s.r.o.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021