časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

TRASFOR se stal jedním z podniků skupiny ABB Group

3. 4. 2012 | |

Společnost ABB koupila 100% podíl akcií společnosti TRASFOR. Značka TRASFOR zůstává i po akvizici zachována, prodejní kanály se nemění, i zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku zůstávají stejné.

TRASFOR SA, švýcarská společnost s padesátiletou tradicí, vyrábí suché a zalévané transformátory a tlumivky do výkonu 30 MVA (ne v olejovém provedení). Svým sortimentem v této oblasti se řadí ke světové špičce.

Vibrační zkoušky transformátoru TRASFOR pro jadernou elektrárnu Mochovce ve zkušebně VOP-026 ve Vyškově

S jejími výrobky se lze setkat po celém světě, a to hlavně v lodním průmyslu, na různých plovoucích zařízeních, v dopravě (jak v dopravních prostředcích, tak v měnírnách) a všude tam, kde jsou kladeny vysoké požadavky na spolehlivost. Převážná část produkce je určena pro měniče a usměrňovače, v poslední době došlo i k nárůstu výroby aplikací
pro distribuční sítě. Pro TRASFOR pracuje početná skupina velmi zkušených vývojářů a konstruktérů, kteří si dokážou poradit i se značně specifickými aplikacemi. Zejména oni mají významnou zásluhu na obchodním úspěchu firmy. ABB touto akvizicí rozšíří své portfolio zalévaných transformátorů určených pro ty nejnáročnější aplikace.

Zkratová zkouška transformátoru TRASFOR 4,4 MVA, 11/2x1,753 kV, Dd11,75d0,75 ve zkušebně Běchovice

V ČR působí TRASFOR už přes 25 let. Jeho výrobky jsou instalovány ve většině elektráren (včetně jaderných) jako transformátory vlastní spotřeby, dále k napájení měničů buzení a v uzlu generátoru jako nepřímé uzemnění. Řadu transformátorů od TRASFOR naleznete také v českých teplárnách. Více polovina prodejů společnosti v ČR byla součástí investičních celků, které české firmy staví ve světě (např. elektrárna Shen Tou v Číně, Elbistan v Turecku, v poslední době pak také některé významné instalace v Egyptě a Rusku). Roční prodeje TRASFORu se v posledních letech pohybovaly okolo 100 mil. EUR při 270 kmenových zaměstnancích.

Ročně je TRASFOR vystavovatelem na asi 15 mezinárodních veletrzích po celém světě. Pravidelně, už po mnoho let, se účastní také veletrhu AMPER. V letošním roce se TRASFOR tohoto veletrhu zúčastnil již v rámci expozice ABB.

Více o TRASFOR na www.trasfor.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021