časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

TOP novinky skupiny Lapp roku 2015: Kabely a "jednožiláky" pro náročné (podmínky)

18. 12. 2015 | LAPP KABEL |

Konec roku je bilančním obdobím snad pro každou společnost a skupina Lapp není výjimkou. Při pohledu zpět na posledních 12 měsíců vidíme řadu úspěšných projektů, jako je spuštění e-shopu nebo účast na mezinárodním veletrhu AMPER 2015. Kromě toho však skupina Lapp v souladu se strategií neustálých inovací vyvinula a úspěšně představila i řadu produktových novinek. A čtyři nejdůležitější z nich Vám dnes představujeme.

UNITRONIC® ROBUST – datový kabel do drsných podmínek 

V prostředích s drsnými provozními podmínkami se řada zákazníků skupiny Lapp spoléhá na kabely řady „ROBUST“, do které spadá i vysoce odolný datový kabel UNITRONIC® ROBUST. Stejně jako ostatní kabely z této řady, tak i UNITRONIC® ROBUST má vysoce odolný plášť na bázi termoplastických polymerů, který odolává celé řadě chemikálií, UV záření, ozónu i širokému teplotnímu rozsahu. 

Datový kabel UNITRONIC® ROBUST je dostupný ve třech variantách: nestíněný, stíněný a stíněný se stočenými páry. Využití najde nejen v potravinářském a nápojovém průmyslu, ale ve všech prostředích s častým výskytem čisticích procesů vysokotlakou parou. Kabel UNITRONIC® ROBUST odolává studené i horké vodě a bioplynům, díky čemuž je spolehlivou volbou i pro použití v chemickém průmyslu a v čističkách odpadních vod. 

ÖLFLEX® SERVO 719 CY – stíněný servokabel pro Severní Ameriku 

Široké portfolio kabelů značky ÖLFLEX® rozšířily během roku 2015 hned 3 nové produkty. Prvním z nich je ÖLFLEX® SERVO 719 CY, který v sobě kombinuje vlastnosti dvou dříve dostupných kabelů - ÖLFLEX® SERVO 700 CY a ÖLFLEX® SERVO 709 CY. Polypropylenová izolace žil umožňuje díky své nižší kapacitě využívání kabelu ÖLFLEX® SERVO 719 CY i ve větších délkách. Tento kabel lze použít nejen ve 4žilové verzi jako motorový kabel, ale také jako servokabel se samostatně stíněnými 1párovými nebo 2párovými ovládacími/signálovými obvody pro sledování teploty vinutí motoru nebo pro volitelné připojení brzdy. 

Oranžový plášť kabelu z PVC je v souladu s doporučením DESINA® a je odolný proti plameni i olejům. Exportně orientovaní výrobci strojů ocení kabel ÖLFLEX® SERVO 719 CY kvůli aprobaci UL a cUL AWM pro USA a Kanadu. 

Ohebný kabel i při -30 ºC? Jednoznačně ÖLFLEX® CLASSIC 110 LT! 

V chladírnách, mrazicích zařízeních i klimatizačních systémech se můžete spolehnout na kabel ÖLFLEX® CLASSIC 110 LT, který neztrácí svou ohebnost ani při -30 ºC. Zvýšenou flexibilitu kabelu má na svědomí nový, vůči chladu odolný PVC plášť. Díky němu lze ÖLFLEX® CLASSIC 110 LT použít při daleko nižších teplotách než ostatní kabely s běžným PVC pláštěm – ty jsou standardně určeny pro použití od -5 °C, popř. od -15 °C. 

Kromě vysoké flexibility při chladu vyniká kabel ÖLFLEX® CLASSIC 110 LT i svou odolností proti UV záření a povětrnostním podmínkám a lze jej tak využít i ve venkovních aplikacích. Další nezanedbatelnou výhodou je odolnost při namáhání na zkrut, což z tohoto kabelu dělá ideální volbu pro použití ve větrných elektrárnách. Malý vnější průměr umožňuje navíc prostorově úspornou montáž.  

Stíněný „jednožilák″ ÖLFLEX® CHAIN 809 SC CY pro flexibilní použití 

Pro 2 miliony střídavých ohybů je konstruován stíněný jednožilový kabel ÖLFLEX® CHAIN 809 SC CY, který je ideálním řešením pro výkonové obvody servomotorů řízených frekvenčními měniči. Je vhodný pro použití v energetických řetězech a pohyblivých částech strojů. Kromě toho jej využijete i jako připojovací kabel pro generátory větrných elektráren. Mnohostranné použití kabelu umožňuje nejen jeho flexibilita, ale i UV odolnost a odolnost proti olejům.

ÖLFLEX® CHAIN 809 SC CY lze díky kvalitnímu stínění použít i v podmínkách náročných na elektromagnetickou kompatibilitu (EMC). UL aprobace z něj pak dělá ideální a spolehlivý produkt pro výrobce strojů a zařízení, kteří se specializují na export na americký trh.

Vysoce odolné datové kabely UNITRONIC® ROBUST, UNITRONIC® ROBUST C a UNITRONIC® ROBUST C (TP)


Stíněný servokabel ÖLFLEX® SERVO 719 CY


Vysoce flexibilní kabel ÖLFLEX® CLASSIC 110 LT

Stíněný jednožilový kabel ÖLFLEX® CHAIN 809 SC CY pro flexibilní použití

Profil společnosti

Společnost LAPP KABEL s.r.o. se sídlem v Otrokovicích je součástí celosvětově působící skupiny Lapp s centrálou v německém Stuttgartu. Majitelem skupiny, ve které pracuje více než 3 200 zaměstnanců, je rodina Lapp. Skupinu tvoří 18 výrobních společností, 40 distribučních společností a spolupracuje přibližně se 100 zahraničními zastoupeními.

Ve svém produktovém portfoliu má skupina Lapp více než 40 000 výrobků, které reprezentuje 8 úspěšných značek: ÖLFLEX® ovládací kabely, UNITRONIC® datové kabely a komponenty pro automatizaci, SKINTOP® kabelovévývodky, EPIC® průmyslové konektory, SILVYN® systémy ochranných hadicpro kabely, ETHERLINE® komponenty pro průmyslový ethernet, HITRONIC® optické kabely a FLEXIMARK® označovací systémy. Tyto produkty nacházejí uplatnění u zákazníků v mnoha průmyslových oborech. Mezi ty nejvýznamnější patří výrobci obráběcích strojů a manipulační techniky, elektrických rozvaděčů, automobilový průmysl apod. Důležitými rozvojovými odvětvími jsou oblast energetiky, e-mobility a alternativních zdrojů energie.

Tiskové materiály LAPP KABEL

LAPP KABEL s.r.o.

LAPP KABEL s.r.o.
Bartošova 315
Kvítkovice
Otrokovice
765 02
www.lapp.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021