časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

TES VSETÍN otevřel nové prototypové centrum určené na výrobu a zkoušení generátorů a motorů do výkon

13. 5. 2013 | |

Novou halu určenou pro prototypovou výrobu a testování elektrických točivých strojů – motorů a generátorů – otvírá tradiční výrobce z Valašska. TES tak navyšuje možnosti zkoušení strojů až do výkonů 20 MW a 6,6 kV.

„TES investuje do rozvoje obnovitelných zdrojů energie. Nové prototypové centrum bylo vybudováno pro rozvoj a inovace našeho v současnosti neúspěšnějšího produktu, a to jsou generátory pro malé vodní elektrárny. Jelikož postupně rozšiřujeme portfolio produktů směrem k větším strojům, dlouhodobě jsme se potýkali s nedostatečnou možností zkoušení nových řešení, pro něž jsme využívali kooperace. Nyní budeme schopni si nová řešení odzkoušet sami a nejen to - nabízíme prototypové zkoušky také dalším podnikům v republice.“ uvedl generální ředitel Ing. David Bečvář.

Hala je vybavena moderní zkušební technikou a jeřáby s nosností až 80 tun. Nyní se v hale zkouší generátory do výkonu 4 MW s postupným navyšováním zkoušené kapacity až do 20 MW v roce 2013 a jmenovitého napětí 13 kV, které je plánováno na roky 2014/15. Dodavatelem zkušební technologie je společnost ELCOM, a.s. Hala vznikla na bývalé skládce uhlí v areálu společnosti TES VSETÍN s.r.o., její zastavěná plocha je 2 311 m2 a stavba trvala pouhých 10 měsíců.

Více na www.tes.cz

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021