časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Termokamera FLIR GFx320 detekuje uhlovodíkové plyny

30. 1. 2017 | FLIR | www.flir.com

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) uvádí na trh termokameru FLIR GFx320 se schopností optického zobrazení plynů (OGI) pro ropný a plynárenský průmysl, která je určena pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu. Termokamera FLIR GFx320 detekuje a vizualizuje neviditelné emise uhlovodíkových plynů, jako je metan a běžné těkavé organické látky (VOC), které se mohou vyskytovat v prostředí ropného a plynárenského průmyslu. Získala certifikace globálních norem a splňuje požadavky pro jiskrovou bezpečnost a ochranu proti výbuchu podle Mezinárodní elektrotechnické komise (IEC).

Jakožto kamera (OGI – Optival Gas Imaging) certifikovaná pro jiskrovou bezpečnost představuje průlomovou technologii pro vyhledávání kritických a potenciálně nebezpečných pracovních zón. Místo vyhledávání unikajících a neunikajících plynů mimo prostředí s nebezpečím výbuchu mohou pracovníci posoudit pomocí termokamery FLIR GFx320 možná rizika z dálky a poté, co je oblast považována za bezpečnou, pokračovat ve vyhledávání uvnitř oblasti. Model GFx320 je první termokamerou FLIR s certifikací pro jiskrovou bezpečnost, jež umožňuje expertům zvýšit úroveň své bezpečnosti a pracovat s větší jistotou.

Stejně jako současný model GF320, i kamera FLIR GFx320 je kalibrována pro měření teploty a umožňuje tak uživatelům zobrazit optimální teplotní kontrast mezi plynnou směsí a pozadím scény. Termokamera rovněž vyhovuje normám pro citlivost definovaným v předpisu OOOOa o metanu vydaném Agenturou pro ochranu životního prostředí (EPA) a označuje každý záznam GPS údaji a splňuje tak další předepsané požadavky na reportování.

„Kvůli nedávnému zpřísnění předpisů tykajících se metanu a to jak ve Spojených státech tak na celém světě, producenti ropy a zemního plynu potřebují rychlý a bezpečný způsob, jak najít a zobrazit emise plynů,“ řekl Andy Teich, prezident a generální ředitel společnosti FLIR. „Díky schopnosti zajistit bezpečnost pracovníků a identifikovat skleníkové plyny jako je metan, termokamera GFx320 představuje další zásadní příklad technologie, jejíž prostřednictvím společnost FLIR pomáhá chránit naše životy a životní prostředí.“

Termokamera GFx320 je již dostupná po celém světě prostřednictvím zavedených distribučních kanálů FLIR. Více informací najdete na stránce www.flir.com/gfx320.

Tiskové materiály FLIR

FLIR Systems

FLIR Systems
Luxemburgstraat 2
2321 Meer (Belgie)

www.flir.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021