časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Systémový konzultant navrhne řešení konektivity

23. 7. 2015 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

Snahou každého výrobce je, aby právě jeho výroba byla kvalitní, co nejlevnější a dobře obstála v souboji s konkurencí. Moderní výrobce a dodavatel strojů, ať už výrobních, montážních nebo balicích, si často láme hlavu s tím, jak při konstrukci strojů ušetřit peníze, aniž by musel jít dolů s kvalitou.

Jednou z cest je používat levné materiály a díly, a jen velmi skromně instalovat elektronické součástky. Ale to rozhodně není dobré řešení. Proč?

  • Vedoucí provozu si stěžuje na špatné zapojení a jeho oprava vyjde draho.
  • Technici mají omezený výběr technologie a musí počítat se spoustou místa navíc.
  • Zákazníci čekají, že dodané stroje budou moci použít po celém světě a jen s minimální údržbou. Chtějí rychlou diagnostiku a krátké odstávky v případě poruchy.
  • A co teprve manažer, který nemá ponětí, jak se s takovými změnami vypořádat bez zvýšení nákladů a dlouhého seznamu dodavatelů? Tak ten má velmi dobrý důvod obrátit se na konzultanta konektivity. 

Takový konzultant, říkejme mu třeba Bernd, je pomoc shůry těm, kteří se obrátí na společnost Murrelektronik. Má spoustu zkušeností z nejrůznějších průmyslových odvětví a vyzná se na trhu. Také ví, co potřebují různá oddělení během výroby. Ale nikdo ty stroje nezná lépe než tým zákazníka. Bernd společně se zákazníkem vytvoří optimální koncept instalace pro každý stroj. Murrelektronik má k dispozici více než 42 000 produktů a Bernd vybere ty, které mají mezinárodní certifikace, obsahují potřebné funkce a dokonale spolu fungují.

Problémy s kompatibilitou a poruchami teď patří minulosti. Investice do nových produktů se vrátily během krátké doby, nový koncept zároveň snížil počet dodavatelů i náklady na skladování. Zákazník nedá dopustit na nové řešení a na svého nového přítele, systémového konzultanta Bernda.

I tento případ ilustruje krédo společnosti Murrelektronik: Zůstaňte ve spojení.

 

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021