časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Svorky řady HSKG se svorníkovým připojením vodiče

9. 12. 2015 | Pavel Janouškovec │SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Další z novinek v sortimentu CONTA-CLIP jsou svorky řady HSKG, které lze osazovat nejen na standardní DIN lišty odpovídající rozměrům dle ČSN EN 60715, ale i, díky montážním otvorům na spodní části těla svorky, přímo na montážní podložku bez použití DIN lišty.  

Tyto svorky jsou certifikovány pro zatížení jmenovitými proudy od 125 do 520 A při jmenovitém napětí do 1000 V. V závislosti na průřezu vodiče jsou svorky vyráběny s upevňovacím závitovým svorníkem M6, M8, M10, M12 a M16. Rozsah připojitelných průřezů vodičů je od 2,5 do 300 mm2. Vysokou mechanickou a antivibrační odolnost spoje vlastního těla svorky s vodičem ukončeným nalisovaným okem, zajišťuje systém uchycení a dotažení oka šestihrannou maticí ke zvlněné podložce v těle svorky. Dalším prvkem zvyšujícím mechanickou odolnost je možnost izolovaného šroubového spojení jednotlivých svorek mezi sebou po osazení na DIN lištu nebo na montážní desku. Toto konstrukční řešení zajišťuje vysokou mechanickou pevnost uchycení svorek i při připojení vodičů vysokých průřezů. Vlastní tělo svorky a ochranný výklopný kryt jsou vyrobeny z polyamidu PA 6.6 v klasifikaci samozhášivosti V0 dle UL94. Teplotní odolnost celé řady svorek HSKG včetně příslušenství se pohybuje v rozmezí teplot od -40 °C do 120 °C. 

Současně tato řada svorek nabízí vysokou  ochranu a bezpečnost proti úrazu elektrickým proudem díky patentované konstrukci speciálního, odklopného krytu ADH a připojovacího svorníku, který lze k jednotlivým svorkám doobjednat jako samostatné příslušenství. Dalším volitelným příslušenství je mimo 2- a 3 pólové propojovací destičky, i systém značení svorek řady PMC SB 6.

a) svorka HSKG b)  západka odklopného krytu ADH c)  bezpečnostní odklopný kryt ADH d) koncová svorka ES 35/K/ST e)  značení svorek PMC SB 6

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021