časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Svorky pro připojení kari sítí v podlaze, stěnách i stropech

15. 3. 2019 | Dehn, s. r. o. | www.dehn.cz

V České republice se jako výztuž do betonu nejčastěji používají tzv. kari sítě ze svařovaného drátu o průměru 3 až 5 mm. Tím vzniká problém s vyrovnáním potenciálu, protože dlouhou dobu bylo možné vytvořit správný vodivý spoj pouze za pomoci svaření.

Svorky pro připojení kari sítí v podlaze, stěnách i stropech

Nová řada svorek DEHN určená na vodivé propojení armovacích želez o průměru 3 až 5 mm je testována na propustnost bleskového proudu 25 až 50 kA. S použitím těchto svorek lze jednoduše pospojovat kari sítě či armovací železa s průměrem 3 až 5 mm, nejenom mezi s sebou, ale i s drátem o průměru 8 až 10 mm a vytvořit tak systém s jednotným potenciálem. Svorky jsou vyráběny jak z korozivzdorného materiálu, tak z černé oceli určené pouze pro použití v betonu. Když se potenciál v podlaze vyrovnává svorkou s obj. č. 390565, je srovnán nejenom velmi jistě a kvalitně, ale rovněž velmi rychle. Svorka je konstruována tak, že v dolním díle je vyříznut závit a šroub zajištěný pružnou podložkou přimáčkne druhý horní díl. Svorku lze tedy dotáhnout pouze jednou rukou a na instalaci stačí pouze jeden pracovník.

Nové svorky jsou doplňkem sortimentu určeného nejenom na vytváření co nejdokonalejších Faradayových klecí, zemnicích soustav, ale na i vyrovnání potenciálu v těch místech, kde lze očekávat tok části bleskového proudu.

Dehn, s. r. o.Pod Višňovkou 1661/33, 140 00 Praha 4 – Krč
tel.: +420 222 998 880, e-mail: info@dehn.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2019 na straně 63. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021