časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost FLIR uvádí na trh první termografický zobrazovací systém inspekce budov

27. 1. 2020 | FLIR Systems | www.flir.com

FLIR MR277 kombinuje vestavěnou funkci termokamery s hygrometrem a multispektrálním dynamickým zobrazováním od společnosti FLIR, což uživatelům pomáhá rychle odstraňovat problémy s vlhkostí.

Společnost FLIR Systems, Inc. dnes představil systém inspekce budov FLIR MR277 ředstavující svůj první vlhkoměr s funkcí infračerveného navádění (IGM) disponující technologií multispektrálního dynamického zobrazování (MSX®). Tento kompaktní vlhkoměr s termografickými funkcemi a hygrometrem umožňuje uživatelům rozpoznat v plné míře problémové oblasti vylepšením termografických obrazů IGM názornými podrobnostmi, takže mohou rychle nalézt vlhkost, úniky vzduchu a nedostatky v izolaci.

Vylepšený přístroj MR277 je navržen pro odborníky zabývající se renovacemi, opravami a správou budov a zahrnuje funkce potřebné k identifikaci, diagnostice, opravě a dokumentaci vlhkosti a problémů v plášti budovy. Jádrem funkce IGM, která vizuálně navádí uživatele přímo ke zdroji problémů příslušné budovy, je termografický zobrazovací senzor FLIR Lepton®. Jakmile je problém lokalizován, umožňuje vestavěný bezkontaktní senzor rychlou a neinvazivní detekci vlhkosti. Pracovníci poté mohou přenášet diagnostické údaje a dokumentaci pomocí vestavěného modulu Bluetooth® a připojit se prostřednictvím technologie METERLiNK® k mobilním zařízením s aplikací FLIR Tools®. To umožňuje uživatelům nahrávat data měření a obrázky z pracovního místa, což usnadňuje dokončení a sdílení celkových zpráv se zákazníky.

MR277 se vyznačuje jasnou a ostrou obrazovkou, která je o 50 % větší než u předchozích modelů vlhkoměrů FLIR, což usnadňuje vizuální identifikaci problémových oblastí a umožňuje uživatelům současně zobrazit více parametrů, a to včetně úrovní vlhkosti, rosného bodu a tlaku vodní páry. Technologie FLIR MSX se systémem dvou kamer přidává do termografických obrazů vizuální podrobnosti, jako jsou okraje, popisy a schémata. MR277 může zobrazit a zaznamenat termografické, vizuální a MSX snímky a disponuje vnitřní pamětí až na 15 000 obrázků.

Kromě vestavěného bezdotykového senzoru obsahuje MR277 také odnímatelnou hrotovou sondu MR02. Díky tomu může uživatel jedním přístrojem ověřit výskyt vlhkosti a po nasazení sondy provést přesné měření. Součástí vybavení je i hygrometr MR13. Tento v terénu vyměnitelný vlhkostní a teplotní senzor měří relativní vlhkost a minimalizuje prostoje tím, že technici nemusí z důvodu výměny opouštět stanoviště a mohou rychle dokončit práci.

Tiskové materiály FLIR Systems

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021