časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost FLIR Systems uvádí na trh kompaktní plně vybavenou profesionální termografickou kameru

5. 4. 2016 | FLIR | www.flir.com

Kompaktní provedení a radiometrické zobrazení kamery C2 pro rychlé řešení problémů a účinný nástroj reportování pro profesionální použití. 

Společnost FLIR Systems uvedla na trh FLIR C2, první plně vybavenou, kapesní termografickou kameru, která pomáhá stavebním odborníkům identifikovat skryté zdroje tepla a jasně tak odhalit problémy, jakými jsou únik energie, známky konstrukčních vad, instalační problémy a další nedostatky. 

Díky kompaktnímu a štíhlému provedení se kamera C2 pohodlně vejde do každé kapsy a je tak okamžitě k dispozici a připravena odhalit skryté stavební vady a ukázat zákazníkům, kde se nacházejí potenciální problémy. Rozměry125 x 80 x 24 mm, hmotnost 130 g a elegantní design z ní dělají nejpraktičtější, plně vybavenou termografickou kameru na trhu. 

Díky patentované technologii MSX® společnosti FLIR pro vylepšení obrazu v reálném čase a skvělému jednoduchému dotykovému displeji s automatickou orientací vytváří tato kamera termografické snímky s úžasnými detaily, které pomáhají snadněji identifikovat a nalézt problémová místa. Technologie MSX obohacuje termografické snímky pořízené kamerou C2 o klíčové detaily (pořízené integrovaným fotoaparátem), takže čísla, písmena, textury a další prvky jsou jasně viditelné, aniž by byla ovlivněna kvalita termografického snímku. 

Rozlišení kamery C2 4800 pixelů, vysoká citlivost detektoru umožňuje pořízení a zobrazení drobných zdrojů tepla a malých teplotních rozdílů, což je vhodné pro použití ve stavebnictví. Široké 41° zorné pole zase umožňuje větší zachycení prostoru. Navíc je kamera C2 vybavena integrovaným přisvětlovacím světlem a bleskem, jež pomáhají osvětlit špatně osvětlená místa, která se často vyskytují při inspekcích staveb. Přisvětlení také umožňuje pořídit jasnější reálnou standardní fotografii spolu s termografickým snímkem pořízeným kamerou C2. 

Díky snadnému procesu zaměření cíle a vyfocení může kamera C2 ukládat radiometrické snímky JPEG pouhým stisknutím tlačítka. Snímky lze stáhnout později pomocí bezplatného softwaru FLIR Tools, který umožňuje uživateli nastavit tepelné úrovně obrazu, izolovat a přidat naměřené teploty, změnit barevné palety a vytvořit přesvědčivé zprávy.  

„Kamera C2 je nejen praktický nástroj, který vám pomůže vykonat více práce a využít každou příležitost k odhalení problémů, ale také vám pomůže ověřit úspěšnost provedených oprav vašim zákazníkům,″ řekl Rickard Lindvall, viceprezident společnosti FLIR a generální ředitel obchodního segmentu nástrojů FLIR. „Díky ceně kamery C2 za méně než 700 EUR doufáme, že se tento výkonný nástroj dostane do rukou více odborníků, kteří ji mohou skutečně využít – ať už se jedná o odborníky a dodavatele v odvětví stavebního průmyslu, energetické auditory, odborníky na rekonstrukce, stavební dozor, pokrývače, odborníky na vzduchotechniku nebo instalatéry.

Kamera FLIR C2 je k dispozici u partnerů FLIR od března, 2015 za cenu 699 EUR. Více informací najdete na www.flir.com/C2.

Tiskové materiály FLIR

FLIR Systems

FLIR Systems
Luxemburgstraat 2
2321 Meer (Belgie)

www.flir.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021