časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Cutriss-Wright představila novou generaci rotačních snímačů otáček

22. 4. 2016 | Curtiss-Wright | www.cw-industrialgroup.com

Průmyslová divize společnosti Curtiss-Wright oznámila zahájení výroby nové řady rotačních snímačů otáček SRH301 a SRH302, nabízejících optimální kombinaci výkonu, bezpečnosti a nákladů pro subdodavatele výrobců vozidel a řídicích systémů. Nová nákladově efektivní konstrukce je ideální pro speciální aplikace pro vozidla.

S nízkým profilem těla snímače o hloubce 17,3 mm a pomocí rozšířené příruby o velikosti 28 mm s bezpečnostními montážními zónami nabízejí tato utěsněná čidla kategorie IP69K výjimečnou odolnost proti vniknutí vody a prachu a proti nárazům, vibracím a teplotě.

Rotační snímače otáček SRH301 a SRH302 od průmyslové divize Penny & Giles jsou ideální pro použití v náročných prostředích a jako nákladově efektivní řešení pro středně masové užívání tam, kde může být požadována široká škála možností nebo vysoký stupeň přizpůsobení.

Čidla mohou být napájena buď regulovaným stejnosměrným přívodem o napětí 5 V nebo různým napětím v rozsahu 9-30 V, například baterií vozidla.

  • SRH301 je třívodičová varianta s jedním výstupem s napájecím proudovou zatížitelností menší než 17,5 mA.
  • SRH302 šestivodičová duálně redundantní varianta s napájecím jmenovitým proudem menším než 35 mA. Snímač dual-die má dvě zcela nezávislá připojení k napájecímu zdroji a výstupní kanály pro plně elektrickou redundanci. 

Všechny varianty snímačů SRH301 SRH302 využívají osvědčené technologie snímání pomocí Hallova jevu pro zajištění dlouhodobé mechanické životnosti. K dispozici je výběr ze dvou konfigurací hřídele v souladu se stávajícími průmyslovými standardy pro možnost snadné zaměnitelnosti na stávajících zařízeních. 

Rozpětí elektrického výstupu obou modelů mohou být nastavena tak, aby odpovídala otáčkám od  20° do 360° v krocích po 1°. Továrně programovatelná elektronika může být nastavena do jednoho ze dvou výstupních rozsahů analogového napětí (0,5-4,5 V nebo 0,2-4,8 V), případně jedné ze tří frekvencí pulzně šířkové modulace (PWM). 

Připojení je možné konektory průmyslových standardů AMP Superseal či konektory řady Deutsch DT04, nebo jednoduchými kabely 18AWG k osazení u zákazníka. Snímač může být také dodáván s ochranným pružným chráničem pro kabeláž NC10. 

Snímače SRH301 a SRH302 jsou navrženy tak, aby doplňovaly již tak vysoce respektované portfolio rotačních snímačů polohy společnosti Curtiss-Wright, které poskytují výjimečný výkon a bezpečnost použití v náročných prostředích. 

Tiskové materiály Curtiss-Wright

Curtiss-Wright Industrial

Curtiss-Wright Industrial
15 Airfield Road
Christchurch
BH23 3TG
www.curtiss wright.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021