časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost ABB rozšířila řadu inteligentních rozváděčů

6. 10. 2015 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Kompletní řada rozváděčů UniGear, v provedení UniGear Digital, podporuje flexibilitu, energetickou efektivnost a úsporu provozních nákladů. 

Společnost ABB, přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, na Mezinárodní konferenci a výstavě na distribuci energie (CIRED) ve francouzském Lyonu vystavoval kompletní řadu vzduchem izolovaných rozváděčů vysokého napětí v provedení UniGear Digital pro vzduchem izolované primární rozvodny. Tento veletrh se koná jednou za dva roky, přičemž letos probíhal od 15. do 18. června 2015. Je důležitou platformou pro prezentaci technologií a pro debatu o tržních trendech a budoucím vývoji v odvětví rozvodu elektrické energie.

ABB UniGearŘešení UniGear Digital spojuje osvědčenou konstrukci rozváděčů s inovativním přístupem k ochraně, řízení, měření a digitální komunikaci. Je založený na optimalizovaném začlenění proudových a napěťových senzorů do rozváděče vysokého napětí, a to společně s nejmodernějšími ochrannými terminály pro vysoké napětí s komunikací v souladu s IEC 61850.

„Toto je další příklad, jak společnost ABB vyniká prostřednictvím technologie a inovací, uvedl Bruno Melles, vedoucí globální jednotky ABB pro výrobky vysokého napětí, které je součástí divize Výrobky pro energetiku. „V rámci naší strategie Next Level dále vycházíme vstříc našim zákazníkům a umožňujeme, aby rozvodná síť byla bezpečná, flexibilní, ekonomicky efektivní a inteligentní.″

UniGear Digital je založený na principu jedné univerzální velikosti. To znamená, že při změně zatížení není potřeba měnit vysokonapěťové součásti v primární části rozváděče, což šetří čas i peníze při plánování a realizaci projektů. Rozváděč UniGear Digital zabírá v rozvodně méně místa a mimo to má i méně součástí v primárním obvodu, takže výpadky elektrické energie jsou méně časté a případné řešení problémů je mnohem snazší.

Ztráty energie během provozu jsou navíc nižší než u jiných srovnatelných rozváděčů: ztráty přístrojových transformátorů jsou eliminovány, což například během třicetileté životnosti průměrné rozvodny se 14 rozváděči UniGear ZS1 může uspořit přibližně 250 megawatthodin. To představuje snížení emisí CO2 přibližně o 150 tun. Toto množství odpovídá množství emisí, které evropské auto střední třídy vyprodukuje za 1 250 000 ujetých kilometrů.

Ve více než 100 státech je instalováno přes 500 000 rozváděčů UniGear. Používají se v náročném prostředí, jako jsou vrtné plošiny na moři, lodě na převoz zkapalnělého zemního plynu nebo dopravní lodě, a dále v těžebních závodech, ale taktéž ve výrobě, rozvodných závodech, elektrárnách, chemických závodech, datových centrech, větrných elektrárnách a ve významných sportovních areálech.

Řešení UniGear Digital je nyní začleněn do celého portfolia jedno-systémových vzduchem izolovaných rozváděčů typu UniGear až do 24 kV, a dodává se v provedeních UniGear ZS1 12 a 17,5 i 24 kV, UniGear 550, UniGear 500R a UniGear MCC. Řešení UniGear Digital se poprvé objevil v rozváděči UniGear ZS1, který byl uveden na trh již v roce 2014.

Organizační podniková jednotka ABB Výrobky vysokého napětí dodává zákazníkům z oblastí výroby a distribuce energií, průmyslu a obchodu bezpečné, spolehlivé a inteligentní technologie pro rozvod elektrické energie. Do rozsáhlé celosvětové nabídky patří výrobky pro automatizaci rozvodu, přepínací, omezovací a měřící zařízení a čidla, rozváděče, modulární rozvodné celky a související služby.

Více o rozváděčích UniGear Digital ZDE

Tiskové materiály ABB s.r.o.

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021