časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Spirálové kabely Baude

15. 7. 2019 | Baude Kabeltechnik, s. r. o. | www.baude.com

Německá společnost BAUDE Kabeltechnik GmbH je podnik s tradicí sahající až do roku 1978. Na našem trhu je zastoupena dceřinou společností Baude Kabeltechnik, s. r. o. sídlící v Brně. Je dobře známá mezi firmami dodávajícími běžnou i speciální kabeláž pro řízení a napájení v nejrůznějších odvětvích průmyslu, jako jsou např. zdvihací technika, automobilový průmysl, strojírenství, těžební provozy, zdravotnická technika, stavebnictví atd.

Baude Kabeltechnik

Vedle běžných vedení jsou zvlášť známé kabely pro pohyblivé přívody ve výrobních provozech. K typickým produktům společnosti Baude patří spirálové kabely s izolací z různých materiálů – podle způsobu aplikace. Na použitém materiálu závisí životnost kabelu, vratná síla (tvarová paměť) při různých teplotách, odolnost proti mikrobům, oleji, kyselinám a ultrafialovému záření.

Jedním z představitelů skupiny spirálových kabelů je Semoflex® Roboschlepp®. Tyto kabely jsou vhodné pro velmi velká mechanická namáhání, např. pro portálové roboty, vysokonapěťové stroje a zvedací plošiny, jakož i pro napájení vrtaček, šroubováků a dalšího ručního nářadí. Protože toto spirálované vedení má dobrou vratnou sílu i v chladu, používá se navíc i venku a je využíváno tam, kde záleží na vysoké kvalitě a dlouhé životnosti.

Jiný příklad: kabel Semoflex® H05BQ-F/H07BQ-F (oranžový) mimo to velmi dobře obstál v testu Zkušebního ústavu pro materiály v Hannoveru, kdy zkoušený vzorek přestál více než jeden milion cyklických zatížení bez poruchy. Uvedené kabely jsou proto vhodné k použití všude tam, kde je vyžadována vysoká kvalita a dlouhá životnost.

Baude Kabeltechnik, s. r. o., Havránkova 11, 619 62 Brno
www.baude.com/cs/, tel.: +420 543 521 370, baude@baude.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 7/2019 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021